ПОСЕКЛИ СТАБЛА ЗБОГ ПАРКИРАЊА: На централном панчевачком тргу склоњено дрвеће због простора за остављање службених кола

С. В.

четвртак, 06. 08. 2020. у 07:46

ПОСЕКЛИ СТАБЛА ЗБОГ ПАРКИРАЊА: На централном панчевачком тргу склоњено дрвеће због простора за остављање службених кола

Фото Facebook

НА простору иза градске управе у Панчеву ипак ће бити изграђен паркинг за службена возила, иако су челници града на Тамишу одсечно тврдили да се то неће десити.

За реализацију овог пројекта посечено је пет стабала здравог дрвећа, због чега су незадовољни Панчевци протестовали више дана током јуна. Градоначелник Панчева Саша Павлов и градска менаџерка Маја Витман тада су рекли да се радови односе на доградњу топловодних и канализационих инсталација, те да ће се цео трг после интервенције вратити у првобитно стање.

Међутим, у решењу панчевачког Секретаријата за инспекцијске послове које је донето 10. јуна, а у које су "Новости" имале увид, ЈКП "Зеленило Панчево" наложено је да спроведу ову интервенцију.
- Комунални инспектор Градске управе изашао је на терен 10. јуна и утврдио да се на јавној површини на платоу поред Градске управе налазе стабла брезе, кошћеле и три дрвета тисе на месту будућег паркинга за службена возила, који се ради у склопу реконструкције Његошеве улице, за које је Градска управа поднела захтев за уклањање - наводи се у документу. - Налаже се ЈКП "Зеленило" да у року од 15 дана изврши уклањање стабала.

СТВАРНО И МОГУЋЕ

ГРАДОНАЧЕЛНИК Панчева Саша Павлов јуче није одговарао на наше позиве. Крајем јуна нам је рекао да је "немогуће да кроз парк прође улица, те да дефинитивно неће бити смањена зелена површина".

Група Панчеваца је изашла испред Градске управе, чим је зелена површина била ограђена, изражавајући своје незадовољство. Око хиљаду људи потписало је петицију против увођења моторних возила у пешачку зону, ширења паркинг простора и сече стабала. Градска менаџерка Маја Витман тада је за локалну ТВ објаснила да су "поједина стабла уклоњена по решењу инспекције јер су угрожавала безбедност".

- Нема говора да ће се исећи иједно стабло, неће се градити паркинзи - рекла је у јуну градска менаџерка. - Радови се односе на доградњу инсталација, односно водоводне и канализационе мреже.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Cawa

06.08.2020. 10:35

Најлошија самоуправа у Србији ! Приходи високи - расходи још већи - а нико не зна где паре иду. И онда да се докаже да се са тим парама нешто ради - уради се оваква срамота. Има толико локација где се нешто корисно може урадити (Тамиш, пре 10 година започети Спортски центар, пре 10 година завршена нова зграда у склопу болнице,....) а они секу парк ради паркинга ?!? СРАМОТА !!!