ПОСЛЕ ПИСАЊА НОВОСТИ: Уклањају смеће и шут из Шајкашке

И. Б.

среда, 05. 08. 2020. у 12:50

ПОСЛЕ ПИСАЊА НОВОСТИ: Уклањају смеће и шут из Шајкашке

Фото: "Новости"

СТАНОВНИЦИ Шајкашке улице коначно могу да одахну.

 После многобројних неуспешних жалби, у уторак је почело рашчишћавање платоа испред зграда 25, 27 и 29. Због велике количине смећа, радови не могу бити готови у једном дану.

Након писања "Новости", Секретаријат за инспекцијске послове је реаговао, послали су инспектора на терен, а потом је уследило и чишћење поменутог простора.

- Већ смо један камион напунили, возач ово ђубре одвози у Бубањ поток. Сада чекамо и други, али није могуће све завршити брзо, због велике количине отпада - каже радник предузећа "Мис маг".

Станари су већ били изгубили сваку наду да ће неко услишити њихове захтеве, па су размишљали да сами предузму нешто по том питању. Нису могли више да издрже смрад, а ни да гледају такав призор у свом крају, надомак центра града.

Посебно их је забринуло што ту више нису били само скинути делови асфалта, већ се плато претварао у праву депонију.

МЕСЕЦИ ТРУДА

ВЛАСНИК предузећа "Графипро" је још пре ванредног стања започео радове и скинуо површински слој асфалта, кажу станари Шајкашке улице, како би санирао прокишњавање у свом подрумско-складишном простору. Од тада ништа више није урађено, а становници су се скоро пет месеци трудили да реше проблем и склоне поменути отпад.

- Када смо видели да су стигле машине за рашчишћавање и камион, нисмо могли да верујемо. Најзад, после неколико месеци, наша улица ће бити очишћена и неће бити смрада - задовољно прича станарка Шајкашке улице.

Окупљени суграђани са осмехом на лицу се надају да ће у што краћем року све бити завршено, како би поново могли да уживају у свом крају.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)