БЕБА НИЈЕ МОГЛА ДА ЧЕКА: Породила се жена испред Института за мајку и дете

Novosti online

уторак, 04. 08. 2020. у 10:19

БЕБА НИЈЕ МОГЛА ДА ЧЕКА: Породила се жена испред Института за мајку и дете

Фото: Новости

НЕОБИЧНА ситуација јутрос испред Института за мајку и дете у самом дворишту - на задњем седишту аутомобила налазила жена чији се порођај увелико одвијао, али се брзом реакцијом лекара и медицинског особља Института све завршило на најбољи начин.

- Испред службе Гинекологије паркирала су се кола у којима се жена на задњем седишту порађала, а беба је скоро потпуно изашла из порођајног пута. Одмах је изашао и гинеколог Института прим. др Зоран Алексов који је завршио порођај и пресекао пупчану врпцу – каже за "Блиц" начелник Института Радоје Симић.

Порођај је прошао без компликација, а мајка и беба биће пребачени у ГАК "Народни фронт".

- Беба је однета на одељење Интензивне неге, у питању је девојчица и, према првим анализама, нема аномалија, нити било каквих поремећаја здравственог стања. Мајка је такође збринута на најбољи начин и договорен је транспорт у Народни фронт – објашњава начелник Симић.

Родитељи бебе имају пребивалиште у Београду, али су пореклом из Призрена.

- Било је проблема у комуникацији. Њихова београдска адреса је у Сремчици, али су пореклом с Косова. Сазнали смо да је то треће дете мајци.

Они су најпре кренули из Сремчице у породилиште у Земун, али нису знали да они није у функцији јер је Земунска болница сада ковид болница. Неко их је онда вероватно упутио ка Институту.

Најбитније је да је срећан крај и да није било критичних тренутака, сем тога што је порођај био ван болничких услова, али није било ништа ризично – каже начелник Симић.

Мами и беби биће обезбеђена сва потребна даља брига у ГАК "Народни фронт".

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)