БЕОГРАЂАНИ “ОКУПИРАЛИ” АДУ: Спас од врућине нашли и у Кошутњаку

Танјуг

01. 08. 2020. у 14:52

СПАС од тропских врућина велики број грађана првог дана викенда пронашао је на купалиштима, а многи Београђани освежење су потражили на Ади Циганлији.

БЕОГРАЂАНИ “ОКУПИРАЛИ” АДУ: Спас од врућине нашли и у Кошутњаку

Фото: Танјуг

На "београдском мору" око поднева нашао се велики број купача који се на плажи углавном придржавају мера и поштују прописану физичку дистанцу.

Сезона купања на Ади Циганлији отворена је крајем јуна, а плаже су отворене од 10 до 19 часова када су присутне спасилачке службе и службе хитне медицинске помоћи.

Уведене су и противепидемијске мере заштите на чије обавезно придржавање повремено, са разгласа, подсећају посетиоце Аде Циганлије.

Има и оних који су се са породицом или друштвом од високих температура склонили у хладовину Кошутњака где су уживали у спортским активностима, јахању, вожњи бицикла, а било је и оних којима врућина није сметала да распале роштиљ.

Иначе, купалишта и базени на отвореном у Београду почели су да раде од 12. јула, а грађани могу да се расладе и на плажи Лидо која је отворена сваког дана од 9 до 19 часова.

За безбедност посетилаца на Лиду брину чуварске и спасилачке екипе, као и дежурна медицинска служба.

Грађанима су на располагању и отворени базени СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“, СЦ "Олимп – Звездара", пливалиште Завода за спорт и медицину спорта у Кошутњаку, базени "11. април", а од данас и СРЦ „Ташмајдан".

Радно време базена углавно је од 10 до 19 часова сваког дана, а обавезно је поштовање свих мера безбедности.

Град Београд је усвојио правила која би требало да се примењују на свим базенима, а која прописују да под сунцобраном могу да се налазе само две особе, осим породица са малом децом, да размак измеду лежаљки износи најмање два метра, осим када су у питању породице са малод децом.

Такође, забрањени су тимски спортови у води или на обали који укључују блиски контакт, барови и кафићи могу да служе храну само запаковану у оргиналним паковањима.

Капацитет купалишта је 40 људи на 1.000 метара квадратних, запослени на базенима морају да носе маске када су у контакту са посетиоцима, забрањено је коришћење тушева и свлачионица у затвореном простору изузев тоалета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)