ПОЧИЊЕ ПРСКАЊЕ: По комарцима на 54 локације у Београду, третман и из авиона

С.В.

26. 07. 2020. у 10:30

ПОЧИЊЕ ПРСКАЊЕ: По комарцима на 54 локације у Београду, третман и из авиона

Фото Беоинфо

ЕКИПЕ ЈКП "Градска чистоћа" од сутра настављају интензивно сузбијање одраслих форми комараца уређајима са земље, јер су најављени повољни метеоролошки услови.

Током јутарње акције, екипе Сектора екологије и унапређења животне средине овог предузећа третираће површине у Бусијама, део насеља Шангај и Грмовац, затим Земунски кеј од ресторана "Шаран" до Старог сајмишта, као и Старо сајмиште. Акција је предвиђена и у Прегревици, Доњем Калемегдану, Кеју Тадеуша Кошћушког, Ади Хуји... Екипе ће бити и у Угриновцима, Добановцима, Јакову, Бечмену, Петровчићу, Батајници 3 и 4.

Вечерњу акцију екипе почињу на Карабурми, у Вишњици, Вишњичкој бањи, на Миријеву 1, 2 и 3, Зеленом брду, Коњарнику 1, 2 и 3, у Шумицама, на Лекином брду, Лиону, Олимпу, Ђерму, Славујевом венцу, у Професорској колонији и Хаџипоповцу. У вечерњим часовима, мере сузбијања комараца спровешће се и у Вишњици селу, Сланцима, Великом Селу, делу Вишњице испод Лешћа, на Новом гробљу, у Звездарској шуми, Бањичкој шуми, на Централном гробљу, у СЦ Јајинци, на Бежанијском гробљу, у Малом Збегу, Лешћу, подавалским селима Пиносава, Зуце и Бели Поток.

ПРИЈАВЕ

СУГРАЂАНИ сваког радног дана од седам до 15 часова могу да пријаве локације на којима је приметно повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800 000807 или путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs.

Поред мера сузбијања комараца са земље и река, "Чистоћа", у сарадњи са "ЈАТ привредном авијацијом", у уторак започиње и сузбијање комараца из ваздуха, а ангажоваће шест авиона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)