ГРАЂАНИ РЕАГОВАЛИ НА ВРЕМЕ: Градоначелник Зоран Радојичић о жалбама поводом најављене градње у Кошутњаку

А. З. КЛИСУРИЋ

25. 07. 2020. у 07:44

ГРАЂАНИ РЕАГОВАЛИ НА ВРЕМЕ: Градоначелник Зоран Радојичић о жалбама поводом најављене градње у Кошутњаку

Стигло је 7.000 примедби Београђана на пројекат / Новости

ГРАДОНАЧЕЛНИК Зоран Радојичић огласио се поводом великог броја сугестија које су пристигле на адресу Града у вези са реконструкцијом комплекса "Авала филма" и могућом сечом стабала у Кошутњаку.

Радојичић је рекао да су иницијативе грађана изузетно важне за функционисање престонице, и да је то један од начина да грађани учествују у одлучивњу у овом и свим наредним пројектима.

Он је нагласио да је важно да суграђани реагују у почетним фазама и да је важно да се иницијативе појаве на време.

- Заједнички ћемо тражити најбоље решење. Инвеститор је дао своју идеју, Урбанистички завод ради на плану Детаљне регулације. Добили смо и 7.000 примедаба грађана, а исто важи и за републичке службе јер је у питању врло важан пројекат - рекао је Радојичић гостујући на РТС.

Градоначелник је рекао да је током претходних година наш град посетио велики број филмских екипа из иностранства и да је ова индустрија тренутно у експанзији, а то је разлог да се изгради и нови филмски студио. Урбанистички завод, градске и републичке стручне службе узеће у обзир сугестије грађана, и покушаће да нађу најбоље решење које је у интересу Града.

- Јасно је да је веома важно да се комплекс "Авала филма" реконструише на прави начин, а да сва питања око евентуалне градње додатно преиспита Урбанистички завод Београда. Уколико се нешто гради, било би добро да то буде на местима где већ постоје објекти, али стручњаци би требали да имају последњу реч - изјавио је Зоран Радојичић.

- Добар део тог комплекса је запуштен и неопходни су радови на побољшању квалитета зеленила које се налази у том појасу. У централном делу комплекса имамо и еколошки проблем у виду отпадних вода и то је нешто што се мора решити.

ГУШЕ НЕПРИЈАТНИ МИРИСИ

ПОВОДОМ непријатних мириса који муче грађане сваке године Радојичић је рекао да постоји конкретан план о изградњи пет фабрика за прераду отпадних вода на територији Београда. Њиховом изградњом и пуштањем у рад дугогодишњи проблем биће решен. Највећа фабрика ће бити у Великом Селу, а инвестиција је вредна 785 милиона евра. Овај погон смањиће емисију отпадних вода у реке за 80 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

objasnjenja

25.07.2020. 08:27

Sta je rekao gradonaçelnik? Beogradjani odlučno odbijaju seču stogodišnje šume a poitičar kaže da je v a ž n o da gradjani reaguju na vreme. Političari smatraju da demokratiju definišu odluke pojedinca? Ako biramo izmedju Košutnjaka i gradonačelnika, koga šta ćemo izabrati?