КОВИД 19 КУМОВАО КОВИЉКИ: Зоо-врт захватио прави бејби-бум, посебно поносни на младунче белог лава

И. Б.

24. 07. 2020. у 07:12

КОВИД 19 КУМОВАО КОВИЉКИ: Зоо-врт захватио прави бејби-бум, посебно поносни на младунче белог лава

Бели лавић у свом новом дому / Фото Бео зоо врт

У БЕОГРАДСКОМ зоо-врту влада бејби-бум! Међу многобројним бебицама највише пажње привлачи младунче белог лава, старо два месеца.

"Мачкица" је добила име Ковиљка, јер је рођена у време епидемија ковида 19. У Врту су сви пресрећни и што су пре Ковиљке последњи пут младунче лава имали 2015. године.

- Ковиљка остаје у нашем зоо-врту, имали смо срећу да је женско, зато сматрамо да ће се врло лако прилагодити посотојећем чопору - рекао је менаџер за односе са јавношћу Андреј Манојловић.

Када је Ковиљка изнета из кавеза, ради потребе снимања једне телевизијске емисије, лавица је доживела велики стрес, а јачина њеног крика је уплашила и расплакала дечака који је био у близини. Од тада екипа Зоо-врта више не одваја младунче од мајке.

Посетиоци ових дана могу да се упознају и са малим сервалима, белим вуковима, кенгурима, дивљим козицама, чапљама и јаком (хималајским говечетом) старим свега недељу дана. Наиме, сви у Врту добре наде су посебно поносни на кљунорога Четкицу.

Овде владају ригорозне мере заштите од вируса корона за пингвине, који су затворени, а забрањен је и улаз у тераријум. На јесен се очекује повратак медведа, када ће бити завршено реновирање њиховог станишта.

 Фото Бео зоо врт

КЉУНОРОГ

СВИ у Врту добре наде су посебно поносни на кљунорога Четкицу.

- Сакупили смо храброст и узели оплођено јаје једнорога. Након великог труда добили смо младунче. Хранио сам га на два или три сата, а најтеже је било ноћу. Међутим, љубав брише сав умор. Циљ је да се што пре осамостали, а најсрећнији ћу бити када мој малишан буде имао своју децу - прича ветеринар Јозев Езвеђ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)