ЦЕНЕ НАПОЛА, БУТИЦИ ПРАЗНИ: Снижења (не)привлаче престоничке купце

А. Војиновић

18. 07. 2020. у 11:01

ПРЕСТОНИЧКИ бутици током претходних дана поцрвенели су од снижења!

ЦЕНЕ НАПОЛА, БУТИЦИ ПРАЗНИ: Снижења (не)привлаче престоничке купце

Фото: К. Михајловић

Продавнице гардеробе и обуће маме купце попустима на већину артикла који се крећу и до 70 одсто. Средина јула, иначе, није уобичајена за акцијске цене и распродаје, као што је то случај при крају летње сезоне, па је очигледно да је продаја стала и да се продавци довијају као на пијаци.

Репортери "Новости" обишли су јуче током преподнева продавнице у ужем центру града и приметили да су скоро све радње на излоге залепиле велике црвене огласе са најавама попуста од 50 до 70 одсто. А, на акцијским ценама купци могу да нађу практично све - кошуље, фармерке, хаљине, панталоне, патике, папуче, сандале... Даме могу да пазаре летње хаљинице за 1.500 динара, кошуље за 900, док су памучне мајице свих боја 700 динара. Танке панталоне које девојке највише носе у овом периоду коштају 1.199 динара. Дуксеви су, такође, сада на акцијским ценама, па се у бутицима могу пазарити и за 1.500 динара, док су џемпери само 999 динара.

Мушке кошуље продају се по цени од 700 и 999 динара, мајице за 700, панталоне за 1.800, док за бермуде треба да издвоје 1.000 динара. Бутик познат по високим ценама фармерки је попустио раније и "скресао" цене појединим женским и мушким моделима за 50 одсто.

Иако су цене спуштене, престоничке продавнице јуче нису врвеле од знатижељних купаца. Највећи ред направио се у бутику у Кнез Михаиловој улици која, зачуђујуће, није имала ниједну црвену "туфну" на излозима. Како нам је испричала Александра К. из Борче, коју смо затекли у куповини, она радо улази у бутике када види да је роба на снижењу, али уколико има много људи унутар радње прескочи је док се гужва не рашчисти, па се врати касније.

Фото: К. Михајловић

Ситуација у тржним центрима није другачија, па су и ови трговински ланци понудили до 70 одсто попуста на летњу колекцију. Како су за наш лист рекли из једног градског шопинг-мола, број посетилаца у претходом периоду се смањио, али људи и даље долазе.

- Посетиоци нам долазе, углавном циљано, како би купили жељену гардеробу. Међутим, због тренутне ситуације изгубио се тренд доласка у тржне центре како би се проводило време и дружило са пријатељима. Сада само долазе "циљано" - рекли су, за "Новости", из једног шопинг-мола.

Фото: К. Михајловић

ПАР ЦИПЕЛА ЗА 1 ДИНАР

СНИЖЕНЕ су и цене обуће, па се тако пар летњих патика за сваки дан може пронаћи и испод 2.000 динара. Трговци покушавају да наведу на куповину три пара обуће да би четврти коштао динар. Или, уз два пара на попусту, трећи ће бити снижен за још додатних 50 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)