ОТВОРЕНИ БАЗЕНИ НЕСМЕТАНО РАДЕ

Ј. Г.

уторак, 14. 07. 2020. у 14:13

ОТВОРЕНИ БАЗЕНИ НЕСМЕТАНО РАДЕ

Фото Приватна архива

УПРКОС ванредној ситуацији у Београду, јавни базени на отвореном раде.

Постојеће мере заштите против ширења вируса корона ускладили су са нових 11 правила које је усвојио Градски штаб, а односе се на рад свих отворених базена и купалишта у престоници.

Наиме, нека од правила која посетиоци морају да поштују су да размак између лежаљки мора да износи најмање два метра, капацитет купалишта је 40 људи на 1.000 квадрата, а спортски центри треба да, уколико је могуће, уведу резервације. Столови у баровима и кафићима на отвореним базенима морају бити удаљени најмање 1,5 метара и није дозвољено организовати забаве или прославе.

- Од отварања сезоне купања примењујемо све прописане мере надлежних органа - рекли су нам у Спортском центру "11. април". - Одмах смо ускладили и нова правила која је Градски штаб усвојио, тако да се процес рада базена одвија несметано. Особље је подучено, информације за посетиоце видно истакнуте, дезинфекциона средства заштите постављена у довољној количини и све важне информације се и звучно емитују путем разгласа.

Поштују се и прописано радно време купалишта, односно базени су отворени од 10.00 до 19.00, али и ограничен број посетилаца.

Према речима саговорника, службе обезбеђења воде рачуна о броју посетилаца на базену док инструктори брину о броју купача који се у сваком тренутку налазе у води.

С друге стране, епидемиолог др Предраг Кон упозорио је на грешке које су довеле до тренутно тешке епидемиолошке ситуације у земљи и на то да су базени место високог степена ризика, и то због ограничености простора.

БЕЗ ГУЖВЕ НА УЛАЗУ

ПРИВАТНИ базени на отвореном у престоници такође раде. Према речима запослених, придржавају се свих прописаних правила, а радно време једног је од 9.00 до 3.00.

За поштовање мере ограниченог броја посетилаца задужено је особље на шалтерима, као и инструктори. До сада се нису стварале гужве на улазима и није било потребе да ико буде враћен - говори саговорница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)