НЕМА ЖИВЕ ДУШЕ, ПРОМЕТ ОПАО ЗА 50 ПОСТО: Репортери Новости обишли престоничке ресторане и тржни центар Рајићева

Ш. М.

11. 07. 2020. у 07:26

НЕМА ЖИВЕ ДУШЕ, ПРОМЕТ ОПАО ЗА 50 ПОСТО: Репортери Новости обишли престоничке ресторане и тржни центар Рајићева

Фото З. Јовановић

ЗА кафанским столом где је некада седело четворо људи, данас стоји само једна столица, а гостију готово да нема.

Овако изгледа слика у већини престоничких ресторана, али и тржних центара и угоститељских објеката.

Репортери "Новости" су обишли Кнез Михаилову улицу и затекли пусте ресторане и кафиће, као и тржни центар "Рајићева", где се спорадично могао наћи покоји купац.

- Испред нашег објекта је јасно истакнуто да осам особа може бити у истом тренутку, поставимо онда и баријеру, али пошто је посећеност слаба, то није потребно - каже за наш лист једна од продавачица. - Локали у тржном центру "Рајићева" већином живе од туриста, тако да је промет опао за 80 одсто.

Фото З. Јовановић

Tekst potpisa

И ресторани у срцу престонице по свему судећи претрпеће велике губитке, посебно они који не поседују башту чији рад је дозвољен до 23 сата. Унутрашњост већине објеката у главној пешачкој штрафти у Београду сабласно је празна, ретко се може затећи неколико људи, али се послодавци придржавају прописаног размака, а користе се маске, рукавице и дезинфекциона средства.

- Од јутрос у унутрашњост објекта ушла је једна особа, док је од 18 сати ситуација најгора - јадају се кафеџије у Кнезу. - Епидемиолошке мере које су ступиле на снагу отерале су и оно мало гостију што смо имали.

У ресторану "Морнар" за време ручка, када је чувени објекат код Дома омладине у нормалним околностима дупке пун, попуњена су била свега три стола.

- Пошто локал има 80 квадрата, на улазу је јасно истакнуто да тренутно у њему може да буде највише 18 људи - каже менаџер Братислав Оташевић. - После првог таласа људи су почели масовније да долазе, али смо поново изгубили гро муштерија. Посао је пао са више од 50 одсто, а ситуација је све гора. Епидемиолошке мере се поштују, као и размак од два метра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Kostadin

12.07.2020. 08:17

Podigli ste cene kao u Kanu. Kako može da se cena domaćeg piva kreće oko i preko 200 dinara ili esso kafa preko 150 dinara u običnim ćumezima. Vi bi želeli da gost dođe u lokal i naruči piće pa ostavi 500 dinara i ode kući.

dzudza basadzija

13.07.2020. 08:19

"Menadzer" dodje u zemlju Srbiju,i dobi drzavljanstvo!Umesto da savesno postupamo i iskoristimo sta se sme,napravismo haos!Jedan "promet" spustismo na vrednost koja dopusta ukidanje mera,uz ogranicenja...Uz ista se smelo i u kafane,diskoteke,KLUBOVE,EJ!I na mnoga druga mesta...Pohrlismo.oslobodjeni od stega odgovornih i onih koje smo vecinom izabrali....I...???Podigosmo,Bogu hvala,promet onima koji od nas zive i prezivljavaju.Potpuno zaboravljajuci preporuceno,uspevamo da kako tako,podignemo,pazi sada!Oba prometa!Onaj sto je bio na zeljenoj vrednosti,buknu i ode u nevidjeno!Kako bi stvar bila kompletna,ajde da se i ponesto pokrsi,zatre...Beograd je to rodjo!A svi Vi koji ste van njega...Gledajte kako krsimo i lomimo sve pred nama,kako bismo Vam stvorili bolju buducnost!Pa makar i u paklu,jel!