НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ: Општина Врачар наградила вуковце и ђаке генерације

Б.Б.

24. 06. 2024. у 15:13

ПОВОДОМ завршетка школске године, општина Врачар традиционално је наградила најбоље. Носиоцима дипломе "Вук Караџић" и признања "Ђак генерације", уручене су похвалнице и књиге, као подсетник на велики успех и изузетне резултате које су током школовања остварили.

НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ: Општина Врачар наградила вуковце и ђаке генерације

Фото. општина Врачар

Најбоље основце поздравио је Драги Лукић, члан Већа задужен за образовање, који је истакао да је Општина Врачар најлепша и највеселија са толико младости и најбољих ђака на једном месту.

- Сетио сам се да сте ви, када сам дошао у општину на ову функцију, били ђаци прваци и делио сам вам поклоне у школским двориштима - рекао је Лукић. - Како је брзо прошло време ви сте данас осмаци, и то Вуковци. Брзо ће доћи време када ћете ви бити матуранти, па ћемо вас поново наградити и славити ваше успехe.

Најуспешније средњошколце поздравила је заменица председника општине Радмила Сарић.

- Ово је велики дан за све вас и крај једног озбиљног труда, рада и вредног школовања - насвела је она. - Путеви су пред вама отворени, а ја вам желим да изаберете онај који желите, који осећате да вам највише одговара, и да на том путу имате пуно среће.

Ове године у врачарским основним и средњим школама 235 ђака награђено је дипломом "Вук Караџић", и то 142 ученика основних школа и 93 средњошколца, док је 10 ученика понело признање "Ђак генерације". На територији општине Врачар налази се седам основних и три музичке ниже школе, III и XIV гимназија, Архитектонска техничка школа, Техничка школа ГСП и две музичке средње школе. Добитницима су уручене књиге "Путокази српских великана", "Теслин чудесни свет", "Рат и мир" и "Идеја која је добила крила".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ГОТОВО ЈЕ! Алекса Аврамовић напустио Партизан, позната и наредна дестинација