ШАПИЋ: „Београдски дани породице” прилика да се посветимо једни другима и сачувамо наше традиционалне вредности

Novosti online

13. 04. 2024. у 13:25

„Београдски дани породице” су прилика да поново будемо једни са другима, да посветимо време једни другима, а да у исто време покушамо да сачувамо наше традиционалне вредности. Суштина ове манифестације је да постане нешто што је традиционално и што ће да буде стаставни део априла и маја у Београду, када је наш град најлепши и када се све буди и цвета, изјавио је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић гостујући у Београдској хроници.

ШАПИЋ: „Београдски дани породице” прилика да се посветимо једни другима и сачувамо наше традиционалне вредности

Фото: Беоинфо

– Прошле године су биле другачије околности и манифестација је трајала само један викенд, али када верујете да је нешто исправно онда не одустајете, а ја сам веровао од момента када сам дошао на несто градоначелника. Тада сам најавио да желим да направим једну манифестацију која ће да буде посвећена породици као симболу, свима нама, јер ми јесмо једна велика породица, ми сви Београђани и сви грађани ове земље. Некако у временима у којима живимо, када су традиционална породица и упопште неке традиционалне друштвене вредности стално на удару разних интересних група, онда је важно да се системски делује. Ја сам се одлучио да дам свој допринос, да покушам да направим једну манифестацију која ће да помогне да се људи повежу, да проводе више времена заједно, да унесемо мало радости и весеља јер данас преовладавају црне вести, а није све тако црно, има пуно лепих ствари које се догађају око нас – рекао је Шапић.

Он је нагласио да су „Београдски дани породице” права прилика за то јер ће два месеца на десетак позиција широм центра града од Теразијске чесме до Калемегданске тврђаве бити разне друштвене активности, културно-уметничке догађаји, позоришне представе, концерти, а бине ће овде остати два месеца.

– Стварно желимо да ово постане нешто по чему ће Београд, поред свих других својих особености бити препознатљив. Зато сам срећан и драго ми је што се та атмосфера осећа. Треба некад издржати, ја сам се у животу ивек трудио да не одустајем, а било је сваваквих опструкција када сам први пут поменуо ову идеју. Али када је човек упоран за нешто што је исправно, онда то ће то увек да изгура и ја верујем да је ово права ствар и да то нема везе са политиком и актуелном влашћу већ са нашим градом и свим Београђанима. То има везе са нашим друштвом, са нашим ближњима, са свима онима које волимо, а данас љубави нестаје што не смемо да дозволимо – рекао је Шапић.

Програм је такав да је намењен свима, све је бесплатно, а како је рекао, Град ће се потрудити да сви они који желе да дају допринос буду добродошли, бине ће стајати и биће времена да и они учествују.

Шапић је овом приликом ексклузивно најавио да постоји идеја и да ће се на томе радити у наредном периоду, да се споји Калемегдански парк са Кнез Михаиловом улицом како би се на том простору стваорила компактна пешачка зона.

– Идеја је да се на месту Улице Тадеуша Кошћушка направи трг и да се уради пешачка зона од Теразијске чесме до Калемегданске тврђаве. Такође циљ нам је да са једном великом реконструкцијом читавог центра града што подразумева и сређивање Кнез Михајлове улице, која није обнављана од када је претворена у пешачку зону, Београду дамо једну потпуно нову слику – рекао је Шапић.

Према његовим речима морамо да искористимо више Калемгдански парк и тврђаву јер је то најлепше место у нашем граду на ушћу двеју великих река где постоји наша велика културно-историјска баштина.

– Треба да искористимо природна богаства која имамо и да направимо амбијент у којем ће наши суграђани моћи да уживају и на који ће бити поносни. „Београдски дани породице” треба да нас подстакну да неке друге ствари које су остале запостављене да покушамо да урадимо у следећем периоду – порука је Александра Шапића.

Говорећи о безбедности у граду Шапић је истакао да су за организивање једне овакве манифестације, као што су „Београдски дани породице” све службе у граду максимално аганжоване и да се на теми безбедности врло озбиљно ради.

– Имамо идеју да поставимо 102 комунално-безбедносна објекта широм града који ће као посебна служба града помагати полицији да води рачуна о безбедности око школа и вртића. По свим параметрима Београд спада у један од најбезбеднијих градова у Европи и свету у односу на свој број становника јер у Београду нема „џепарења” које имате у свим великим метрополама, а такође не постоје делови града у које грађани не смеју да залазе. Као градска управа учинићемо све, што је у оквиру наших надлежности, да будемо још безбеднији и да се људи осећају сигурно – закључио је Шапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКАВ СКАНДАЛ НИКИ ХЕЈЛИ: Погледајте шта је написала на израелској ракети намењеној Гази (ФОТО)

КАКАВ СКАНДАЛ НИКИ ХЕЈЛИ: Погледајте шта је написала на израелској ракети намењеној Гази (ФОТО)

ТОКОМ посете израелској северној граници, бивша кандидаткиња за републиканску председничку номинацију Ники Хејли, потписала се на артиљеријску ракету намењену Гази и написала ''Докрајчите их! Америка воли Израел''.

28. 05. 2024. у 22:12

МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и унуци - Ја сам их отхранила! (ВИДЕО)

МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)

МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.

27. 05. 2024. у 09:15

Коментари (0)

ШОК! Не иде на ЕУРО 2024 јер му девојка превише добро изгледа - па је одлепио?! (ФОТО/ВИДЕО)