ПОМОЋ БЕОГРАДА ДОБИЛО 108 ПОРОДИЦА: Једном годишње новац за тројке, четворке и дупле близанце

Б.Б.

27. 10. 2023. у 11:26

У ПРОШЛОЈ години сталну новчану помоћ је добило 108 породица, односно 345 деце.

ПОМОЋ БЕОГРАДА ДОБИЛО 108 ПОРОДИЦА: Једном годишње новац за тројке, четворке и дупле близанце

Фото: Н. Живановић

Међу њима је било 87 породица са тројкама - 261 дете, две породице са четворкама - 8 деце и 19 породица - 76 деце, изјавила је Силвиа Алавања, в.д. директора Градског Центра за социјални рад. Она је позвала родитеље да се пријаве општинском одељењу Центра за социјални рад, према месту пребивалишта из личне карте, како би остварили ово право.

Ова врста подршке предвиђена Одлуком о правима и услугама социјалне заштите и да се остварује једном годишње.

- Ова помоћ је већ традиционална подршка од стране Града за све породице које имају тројке, четворке и дупле близанце - навела је Алавања. - Родитељи деце предшколског узраста који добијају једну просечну зараду у Београду за одређени обрачунати месец, родитељи основаца који добијају две зараде и родитељи средњошколаца који добијају три просечне зараде. Ово је вид подршке породицама и деци, као и наш начин да им помогнемо и на неки начин олакшамо свакодневницу, а надамо се ускоро и првим петоркама и шесторкама.

Она напомиње да је просечна нето плата у граду Београду за месец август била 108.985 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

БОЛНА ИСПОВЕСТ ЖИКЕ ТОДОРОВИЋА: Никада се није опоравио од изненадне смрти оца и сина