ПАЛА ТЕРАСА СА 11. СПРАТА СОЛИТЕРА: Драма у Булевару Михајла Пупина на Новом Београду (ФОТО, ВИДЕО)

С.Видачковић

08. 06. 2023. у 17:16

СА 11.спрата солитера у Булевару Михајла Пупина 145 на Новом Београду у среду увече пала је тераса! Пуком срећом избегнута је трагедија јер нико није био испред ове зграде у Блоку 30, у моменту када су делови балкона пали на плато. Том стазом сваког дана пролазе хиљаде људи, како би стигли до оближње аутобуске станице, апотеке и продавнице. Како су нам рекли станари овог новобеоградског солитера, пре два месеца, са исте зграде, пала је једна мања тераса.

ПАЛА ТЕРАСА СА 11. СПРАТА СОЛИТЕРА: Драма у Булевару Михајла Пупина на Новом Београду (ФОТО, ВИДЕО)

Фото: D. Milovanović

Репортери "Новости"  око подне затекли су раднике које је ангажовало "Градско стамбено" како би однели шут испред вишеспратнице у којој има 17 нивоа и 137 станова. Они су поставили високу и тешку ограду како би обезбедили простор, јер постоји опасност од урушавања дотрајале фасаде. У оштећеном стану на 11.спрату живи једна старија жена и она је неповређена. Комшије су јуче бринуле о њој.

- Моја породица и ја смо били у стану када се то десило, у среду око 23 часа - каже Данило Ђокић који станује на 14.спрату. - Прво се чула нека тутњава, чудан звук и кад је ударило у земљу, претпоставили смо шта се десило јер се и пре неколико месеци срушила један мањи балкон. Није угрожена статика зграде, али смо уплашени јер нам деца сваки дан ту пролазе, како да ћерки од осам година објасним зашто мора ићи другим путем. Молимо надлежне из општине и Града да нам помогну, јер ми станари немамо новца за санацију оволике зграде, која је неопходна. Ово је већ друга опомена, плашимо се да ће трећи пут неко да настрада.

Фасада није санирана откако је изграђен овај блок солитера, седамдесетих година прошлог века. Управник зграде на којој се обрушила тераса Душан Јовановић истиче за наш лист да је следећи корак сасатанак са руководством Општине Нови Београд, како би се спољашњост зграде што пре санирала.

Фото: D. Milovanović

Управник зграде Душан Јовановић

- Из Општине Нови Београд су рекли да ће нам помоћи колико год могу, па и више од тога, надам се да ће то да буде добро - објашњава Јовановић. - Станари нису у могућности да сами санирају фасаду, овде има много пензионера и људи који једва крпе крај са крајем. Вероватно би свако по стану требало да да две хиљаде евра, одакле нам толико. Није ово зграда од четири спрата коју може да среди и приучени мајстор. Потребни су људи који обучени да раде на висини.

Према његовим речима, у истом стању су и околни солитери.

- Фасаду држе две мале арматуре које су труле, онда пуцају и вуку грађу са собом доле - каже наш саговорник. - Људи су упозорени да воде рачуна док пролазе поред зграда, уплашени су због целе ситуације. Овде је све начето, питање је момента шта ће следеће пасти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (15)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ево кога још Хаг тражи осим Шешеља