ПРИКУПЉАЛИ НОВАЦ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДРУГАРА: Ученици ОШ "Вељко Дугошевић" јуче положили тест хуманости

А. З. К. - Н. Б.

04. 06. 2023. у 14:58

ДВОРИШТЕ Основне школе "Вељко Дугошевић" на Звездари јуче је било испуњено хуманошћу и дечјом грајом.

ПРИКУПЉАЛИ НОВАЦ  ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДРУГАРА: Ученици ОШ Вељко Дугошевић јуче положили тест хуманости

Н. Б.

У овој престоничкој осмолетки ученици, запослени, родитељи али и многобројни посетиоци заједно су прикупљали помоћ за лечење двојице ђака ове школе, Матеју Вукоја и Павла Тасића. У склопу јучерашњег базара "Срце се нема да се има, срце се има да се да свима", био је организован богат програм.

Сунчано време на Звездари додатно је улепшао и базар. Ученици су се данима припремали како би као прави професионалци припремили програм који је трајао три сата. Било је оних који су плесали, свирали гитару, рецитовали, певали и продавали разне ђаконије како би за своје другаре прикупили неопходан новац за лечење.

- Било је сјајно, све је прошло како треба, мало смо се плашили кише, али срећом није га било - рекла је за "Новости" организаторка Данијела Ђулчић. - Успели смо да прикупимо 1.100.000 динара, велики број људи се одазвао нашем позиву. Међутим, ово није коначна цифра јер је за 20. јун планирана и једна представа на којој ће се такође прикупљати средства за лечење. Деца су била дивна били су насмејани и трудили су се да што боље да се припреме за базар. Многи су желели да учествују у програму на бини, једва смо успели да се уклопимо у та три сата. Заиста имамо дивну децу.

Лечење

МАТЕЈА Вукоје ученик је другог разреда и болује од ЕСЕС синдрома, због чега често одлази на лечење у Истанбул. Павле Тасић је рођен у 29. недељи трудноће, као беба од свега 1.200 грама.

При порођају је дошло до компликација, малишан је добио сепсу и крварење на мозгу, услед чега је и дошло до спастичне квадриплегичне церебралне парализе.

Посетиоци су јуче на штандовима у дворишту школе могли да пазаре напитке које су правили малишани, ручне радове, биљке, колаче и слаткише, рамове за слике. Посетиоци и малишани били су у прилици јуче да се друже и са познатима који су дошли на базар, међу њима су били глумци Андрија Милошевић и Милан Калинић, а оперска певачица Наташа Тасић Кнежевић отворила је јучерашњи базар.

Деца су јуче учествовала и у оријентирингу и такмичењу у фудбалу, а посетиоци су били у прилици да упознају и ученике ОШ "Вељко Дугошевић" који су освајали награде на републичким такмичењима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИКОЛИЋ О НАДИМКУ ЖИКА СЕЉАК: Хтели су да ме понизе - викну из бесног аута: Где си сељак! Подметање, то ме је мотивисало