ПРАВЕ ОАЗУ У СРЦУ ВРАЧАРА: Ево када ће бити готов Чубурски парк

Н. З.

31. 03. 2023. у 10:25

Радови на санацији зелене површине започети су средином новембра прошле године и требало би да се заврше до 28. априла.

ПРАВЕ ОАЗУ У СРЦУ ВРАЧАРА: Ево када ће бити готов Чубурски парк

Foto: Printskrin

Тренутно се изводе радови на постављању првог слоја асфалта на стазе, након тога следи постављање другог слоја који је условљен временским приликама.

Становницима овог дела Врачара учинило се да радови предуго трају, али је рок истакнут на грађевинској табли.

- У зависности од врсте планираних радова, број радника варира и креће се од 5 до 15 ангажованих радника на овом пројекту. Новопројектовано решење подразумева изградњу два игралишта, као и повезивање овог простора са остатком парка, кроз санацију пешачких стаза. На игралишту се уграђују и елементи развојно-едукативног игралишта и то игра "скок на једној нози", игра 5 "пањеви 3Д" и "жабљи скок".

Поред тога биће уграђена љуљашка "орловско гнездо" и једна клацкалица, док ће на другом игралишту бити постављена два комбинована дечја реквизита, љуљашка са два гумена седишта и две њихалице. Игралишта су намењена за децу од 2 до 12 година и пројектована су по важећим нормативима и стандардима, истичу из ЈКП " Зеленило Београд".

Након завршних грађевинских радова, предвиђена је обнова травњака сетвом травног семена на површине од 3.024 метра квадратна, додају из ЈКП "Зеленило Београд".

Укупна површина радова је 4.220 метара квадратних.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

ТРАГАТЕ ЗА ДОБРИМ ХОТЕЛОМ КОЈИ ЋЕ ИСПУНИТИ ВАША ОЧЕКИВАЊА: Одаберите било који од ових предлога и нећете се покајати