"ОНА НЕ ТРЕБА ДА КАШЉЕ, НЕГО ДА УМРЕ" Драма у основној школи у Прогару - Ученици немерно изазвали напад астме код наставнице руског

Ш. М.

29. 03. 2023. у 20:14

НАСТАВНИЦИ руског језика Борки Милошевић двојица ученика Основне школе "Бранко Радичевић" у сурчинском насељу Прогар намерно су изазвала асматични напад, пошто су пре њеног часа учионицу испрскали дезодорансом.

ОНА НЕ ТРЕБА ДА КАШЉЕ, НЕГО ДА УМРЕ Драма у основној школи у Прогару - Ученици немерно изазвали напад астме код наставнице руског

Foto: Printskrin

Како "Новости" сазнају, овај несвакидашњи инцидент догодио се у четвртак, на часу руског језика, када су два ученика седмог разреда дезодорансом јаког мириса испрскала целу учионицу, али и сто и столицу наставнице. Након прскања, несташни ђак је наредио свима у разреду да не отварају прозоре и врата, како се простор не би излуфтирао.

Просветна радница је преживела ову ситуацију захваљујући брзој и правовременој интервенцији Хитне помоћи.

- Била сам на ивици смрти - прича за "Новости" Борка Милошевић.

- Познато је да имам астму, још сам и инвалид који на посао долази са штапом. Што је такође фрапантно, у разреду има још неколико асматичара, код којих је дошло до блажих напада. Радим три деценије у школству и ово још нисам доживела. Ученик који је испрскао учионицу често ми је помагао, носио књиге, ствари, па сам још више шокирана овим што се догодило. Сматрам да га је друг, који је веома проблематичан, наговорио да то уради.

Наставница је посебно огорчена на систем који не штити просветне раднике, већ их ђаци све више угрожавају.

- У једном тренутку ми је било толико лоше да сам мислила да се препустим - за наш лист прича Милошевићева.

- Поражавајуће делује да је ђак рекао друговима "Испрскаћемо дезодоранс да видимо хоће ли се угушити". Такође, док сам се борила за дах, исти дечак је пришао и рекао: "Она не треба да кашље, него да умре." То су речи које ми и сада одзвањају у глави. Ништа им нисам скривила, чак сам и "навлачила" оцене. Након интервенције лекара, колегиница ме довела кући, а три дана сам у сталној вези са Хитном помоћи јер ми је притисак био повишен.

И директор ОШ "Бранко Радичевић" Петар Муштерић каже за наш лист да му је изузетно жао због непријатности коју је колегиница доживела, јер јој је живот висио о концу.

- По сазнању за случај, обавестили смо разредног старешину да предузме одређене мере у складу са протоколом поступања у овим случајевима, да се прикупе изјаве присутних ученика - каже он. - Одељење је написало изјаве, заказао сам састанак Тима за заштиту од насиља, који је одредио да је реч о трећем нивоу насиља, односно угрожавању безбедности других опасношћу по живот и тежој повреди дисциплине ученика. Тим мора да изради план којим ће се предузети кораци према ученицима. Најпре расправа, на коју се позивају родитељи, затим се месец дана врши појачан васпитни рад са ученицима и доноси се одлука.

Директор осмолетке истиче за "Новости" да у школи коју похађа 410 ученика има свега четворо проблематичних и да је "она високо рангирана у образовном систему Србије".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић пред НБА финале одржао конференцију за штампу какву медији нису очекивали

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић пред НБА финале одржао конференцију за штампу какву медији нису очекивали

НИКОЛА Јокић и ван паркета привлачи огромну пажњу, о чему сведочи конференција за штампу коју је Денвер нагетс организовао пред прво учешће у НБА финалу у клупској историји.

27. 05. 2023. у 21:14

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

НИКОЛА Јокић је један од најдоминантнијих кошаракаша садашњице, ако не и најдоминантији, а мало ко је то могао да претпостави у лето 2015, када се отиснуо пут НБА лиге. Заправо, само један човек је тада "знао" какво "српско чудо" следи. Или би можда оно "знао" требало писати без наводника...

26. 05. 2023. у 20:25

Коментари (18)

ГРАДИЋ ЈЕ НАПУШТЕН ВЕЋ 40 ГОДИНА: Сада га је купио тајновити човек за више од 20 милиона евра