КАД ЋЕ ПРЕСТАТИ ГРЕЈАЊЕ У ТРАМВАЈИМА? Из ГСП дали одговор

С.В.

21. 03. 2023. у 19:00

ПРОЛЕЋЕ је, судећи по календару, стигло али температуре током јутра и вечери умеју да изненаде. Иако су последњих дана београдска јутра сунчана, температуре су ниске те је неопходно да грејање ради и у возилима градског превоза.

КАД ЋЕ ПРЕСТАТИ ГРЕЈАЊЕ У ТРАМВАЈИМА? Из ГСП дали одговор

FOTO: Arhiva novosti

Мада се суграђани ове године нису жалили на топлоту у јавном превозу, део оних који се свакодневно возе трамвајем нам се пожалио да им је током вожње превруће. Интересовало их је да ли се престанак "грејне сезоне" у трамвајима поклапа са оном у нашим домовима.

Из ГСП "Београд" за наш лист објашавањју да ће, услед ниских јутарњих температура, грејање бити укључено у преподневним сатима све док се временски услови не стабилизују. Да ли се топлота у трамвајима укључује аутоматски или је за то задужен возач, зависи од врсте шинског возила.

- Код старих црвених и зелених трамваја, грејање укључује и искључује возач, јер ова возила не поседују аутоматизоване системе за грејање - кажу у овом престоничком предузећу. Када су у питању КАФ трамваји ("шпанци), код њих је температура подешена на 22 степена Целзијусова, те се по потреби аутоматски пали грејање, вентилација или хлађење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ДО 13 ГОДИНА ГРАТИС У ОВОМ ХОТЕЛУ: La Blanche Resort 5* је прави избор за најлепши летњи одмор у друштву најближих