ДА "ПАНЧЕВАЦ" БУДЕ БЕЗБЕДНИЈИ: У априлу ће бити интензивирани радови на обнови кључног прелаза преко Дунава

Т.Н.

21. 03. 2023. у 11:52

НА ПАНЧЕВАЧКОМ мосту у октобру прошле године почела је замена бетонских плоча на пешачким стазама на делу према левој обали Дунава, а планирано је да се почетком априла наставе радови на реконструкцији ове деонице.

ДА ПАНЧЕВАЦ БУДЕ БЕЗБЕДНИЈИ: У априлу ће бити интензивирани радови на обнови кључног прелаза преко Дунава

Фото П. Милошевић

- У плану је да се наставе радови од првог априла, планирамо да кренемо да радимо правац Панчево - Београд. Све плоче које су искривљене и оштећене планирамо да заменимо. Такође, у плану је да се ради на челичној конструкцији у левој траци и да се замене оштећене бетонске ограде - рекао је за РТС Игор Стефановић из ЈП "Путеви Србије".

Стручњаци процењују да ће реконструкција коштати око 1.100 евра по метру квадратном, а рушење моста за сада није могуће.

- Чим буде завршена докумнтација и када буде направљен мост код Аде хује, моћи ће да се приступи рушењу и уклањању ових конструкција, јер у супротном није изводљиво - каже Стефановић. - Мост остаје са две траке и једном пешачком, не планира се проширење коловоза за које су надлежни ЈП "Путеви Србије", увођење нових трака се не планира, јер саобраћајнице испред и иза моста нису у могућности да поднесу додавање тих трака - каже за РТС Стефановић.

Мост је детаљно прегледан 2007. године и утврђено да је реконструкција неопходна, а од тада је обновљена челична реконструкција испод коловоза и железнички колосеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и Ђедов мали гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и "Ђедов мали" гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЦЕЛА Србија је још једном уз фудбалску репрезентацију. Вероватно је веома мали број оних који нису пратили трилер меч Србије и Словеније у другом колу групе "Ц" на Европском првенству у Немачкој.

20. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура