ДА "ПАНЧЕВАЦ" БУДЕ БЕЗБЕДНИЈИ: У априлу ће бити интензивирани радови на обнови кључног прелаза преко Дунава

Т.Н.

21. 03. 2023. у 11:52

НА ПАНЧЕВАЧКОМ мосту у октобру прошле године почела је замена бетонских плоча на пешачким стазама на делу према левој обали Дунава, а планирано је да се почетком априла наставе радови на реконструкцији ове деонице.

ДА ПАНЧЕВАЦ БУДЕ БЕЗБЕДНИЈИ: У априлу ће бити интензивирани радови на обнови кључног прелаза преко Дунава

Фото П. Милошевић

- У плану је да се наставе радови од првог априла, планирамо да кренемо да радимо правац Панчево - Београд. Све плоче које су искривљене и оштећене планирамо да заменимо. Такође, у плану је да се ради на челичној конструкцији у левој траци и да се замене оштећене бетонске ограде - рекао је за РТС Игор Стефановић из ЈП "Путеви Србије".

Стручњаци процењују да ће реконструкција коштати око 1.100 евра по метру квадратном, а рушење моста за сада није могуће.

- Чим буде завршена докумнтација и када буде направљен мост код Аде хује, моћи ће да се приступи рушењу и уклањању ових конструкција, јер у супротном није изводљиво - каже Стефановић. - Мост остаје са две траке и једном пешачком, не планира се проширење коловоза за које су надлежни ЈП "Путеви Србије", увођење нових трака се не планира, јер саобраћајнице испред и иза моста нису у могућности да поднесу додавање тих трака - каже за РТС Стефановић.

Мост је детаљно прегледан 2007. године и утврђено да је реконструкција неопходна, а од тада је обновљена челична реконструкција испод коловоза и железнички колосеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

ТЕШКИ МАНИПУЛАТОРИ: Три хороскопска знака која се немилосрдно играју туђим емоцијама