БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ЖЕНЕ: Мобилни мамограф на Калемегдану радиће током марта од 9 до 19 сати

Т.Н.

08. 03. 2023. у 09:00

НА КАЛЕМЕГДАНУ је јуче почео да радом мобилни мамограф у којем ће жене од 45 до 69 година моћи да обаве бесплатне превентивне прегледе дојки током марта.

БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ЖЕНЕ: Мобилни мамограф на Калемегдану радиће током марта од 9 до 19 сати

Г.Шљивић

Кампања "Хајде да имамо времена за преглед" има за циљ подизање свести жена о важности ране дијагностике и редовних медицинских прегледа. Реч је о једноставном, безболном и кратком прегледу ткива дојке који траје око 10 минута. Оваква врста прегледа у мобилном мамографу намењена је женама које у последње две године нису урадиле мамографију, као и женама које у породици имају блиску особу која је оболела од рака дојке.

Заинтересованих за овакву врсту прегледа на Калемегдану има већ током првог дана кампање.

- Већ дуже време сам желела да се прегледам и да будем сигурна да је све у реду. Много је лакше обавити преглед овде на Калемегдану, него у Дому здравља. Нема чекања по неколико сати, заказивања по пар месеци унапред - истиче суграђанка док чека свој ред за преглед.

Специјалиста гинекологије и акушерства, координатор за скрининг рака дојке Радољупка Радосављевић истакла је за Танјуг да је мамографија златни стандард у раном откривању рака дојке, који је, када се открије на време, излечив у 90 одсто случајева.

Институт за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" и Министарство здравља спроводе ову превентивну акцију. Све заинтересоване суграђанке које желе да се прегледају могу заказати свој термин позивом на број телефона 0607171523 и 0607171969 све до попуне термина. Прегледи у мобилном мамографу на Калемегдану обављају се сваког дана од 9 до 19 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!