ШАПИЋ: Нови вртић на Бежанији прати убрзани развој тог дела града

Novosti online

06. 02. 2023. у 13:34

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Александар Шапић обишао је данас новоизграђени вртић „Искрица“ на Бежанијској коси и том приликом истакао да се изградњом овог објекта изашло у сусрет убрзаном развоју тог дела града.

ШАПИЋ: Нови вртић на Бежанији прати убрзани развој тог дела града

Фото: Град Београд

Шапић је истакао да је веома задовољан завршетком радова, изгледом и опремљеношћу вртића, те подсетио да је Бежанијска коса део града који се развија изузетно брзо уз повећање броја становника. 

– Због тога је постојала потреба за новим вртићем у овом делу града. Вртић је изграђен по најсавременијим стандардима, заузима површину нешто мању од 2.000 квадрата, а опремљен је изузетно квалитетно. Ипак, оно што је најважније је да ће већ после празника наредне недеље деца почети да похађају вртић у овом објекту. Спискови су, уколико сам добио праву информацију, већ завршени и требало би ускоро да почнемо са потписивањем уговора. Потрудићемо се да у наредном периоду направимо реалан план броја вртића које у следеће две до три године изградимо и отворимо. У току је израда пројектне документације за изградњу неколико вртића, али ћу о томе више причати када ти процеси буду готови јер морамо стајати иза својих речи – рекао је Шапић.

Градоначелник је нагласио да ће од септембра вртићи, државни и приватни, бити у другачијем статусу, када су у питању трошкови које имају родитељи.

– Очекујемо да ће доћи до повећања броја деце како у државним тако и приватним вртићима. Такође, очекујем да ће у наредне две до три године још већи број родитеља и деце моћи да користи бенефите које им је Град Београд обезбедио – додао је Шапић. 

Он је подсетио на прошлонедељно отварање Центра за боравак деце и омладине ометене у развоју.

– На изгледу и опремљености те установе, као и новог вртића на Бежанији, могу да нам позавиде и много развијеније и богатије земље. Београђани и њихова деца то у сваком случају заслужују. Морамо да водимо рачуна и о запосленима у предшколским установама, јер је рад са децом најлепша, али и једна од најтежих ствари – поручио је Шапић.  

Секретар за образовање и дечју заштиту Ненад Радић је рекао да је Секретаријат обезбедио новац за опремање кухиње, као и за намештај за један део вртића.

– Секретаријат ће наставити да учествује у оваквим пројектима и надам се да ћемо у будуће имати прилику да отворимо још нових објеката – истакао је Радић.

Директорка ПУ „11. април” Јелена Дубљевић рекла је да је кварт у којем се вртић налази миран и веома леп за боравак деце.

– Фондација Новака Ђоковића је комплетно опремила дечје собе, донирали су и играчке, док је Секретаријат за образовање и дечју заштиту опремио преостали део вртића – навела је она и додала да ће нови вртић допринети смањењу листе чекања за упис деце у предшколску установу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

НОЋНА МОРА: Оставила је отворен прозор - у кревету је дочекао језив призор (ФОТО)