ОТВОРЕН ДЕЧИЈИ ДИСПАНЗЕР: После иницијативе грађана Малог Мокрог Луга

Б.Б.

03. 02. 2023. у 17:05

ЗДРАВСТВЕНА станица "Мали Мокри Луг" добила је одељење дечијег диспанзера, које је опремљено захваљујући донацијама Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и Програму Уједињених нација за развој (УНДП).

ОТВОРЕН ДЕЧИЈИ ДИСПАНЗЕР: После иницијативе грађана Малог Мокрог Луга

Фото: Општина Звездара

Према речима др Александре Митровић, в.д. директора ДЗ "Звездара", овај пројекат започет прошле године на иницијативу грађана Малог Мокрог Луга.

- У протеклих осам месеци отворили смо оралну амбуланту у Миријеву, два саветовалишта за дијабетес - навела је др Митровић. - Општина Звездара је донирала сонду за кардиолошке прегледе и реновирала фасаду амбуланте у Великом Мокром Лугу.   Сада отварамо дечији диспанзер, који има део за болесну и за децу која долазе на систематске прегледе или вакцинације.

Директорка мисије УСАИД-а Брук Ајшам навела је да је ова донација део помоћи америчке Владе Србији у износу који је већи од 12 милиона долара намењених ублажавању последица Ковид-19 и пружању бољих услуга здравствене заштите грађанима.

- Велики део наше подршке услугама здравствене заштите коју смо обезбедили Србији моћи ће да се користи и у наредним годинама - истакла је она. - Помоћ УСАИД-а обухвата и 14 возила хитне помоћи, разну опрему као што су рендген апарати и концентратори кисеоника или реновиране просторије као што је то случај овде или у институту "Батут", у ИНЕП-у и широм земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ОТКРИВЕНО КОЈИ ЈЕ БИО АВИОН: У трагедији погинуо брачни пар