СПРЕМНИ И ЗА ЈАЧЕ СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ: Радници предузећа "Београд пут" и "Зеленило Београд" од јуче у акцији

А. З. К.

28. 01. 2023. у 09:25

СЛАБ снег у престоници пада од четвртка, а екипе јавних комуналних предузећа "Београд пут" и "Зеленило Београд" на терену су и прате ситуацију како Београђани не би имали проблема када се упуте на посао или у школу.

СПРЕМНИ И ЗА ЈАЧЕ СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ: Радници предузећа Београд пут и Зеленило Београд од јуче у акцији

Фото: Танјуг

Јуче ујутру ипак је дошло до застоја на неколико линија јавног градског превоза, када због поледице аутобуси нису могли да прођу ка Ритопеку и у Улици Самјуела Бекета у Миријеву. Срећом, проблем је брзо решен. Осим поледице на ове две локације, возила ГСП јуче су ипак функционисала без проблема.

Екипе ЈКП "Београд пут" у приправности су јуче имали неколико десетина камиона. Константно обилазе престоничке саобраћајнице како би спречили проблеме уколико се снежни покривач буде задржао на улицама.

Радници ЈКП "Зеленило Београд" су јуче рано ујутру започели чишћење снега са јавних површина.

 - Било је ангажовано 352 радника нашег предузећа, а осим што су чистили снег посипали су и со. На терену је било и неколико машина - саопштили су у "Зеленилу". - Током ове зимске сезоне ми смо у обавези да уклањамо снег са стаза, платоа, дечјих игралишта, степеништа, тротоара, у парковима и скверовима и око њих, тачније са свих места која су у нашем систему одржавања. Наше екипе биће задужене и за уклањање снега са стајалишта јавног градског превоза.

Како су рекли, њихови запослени биће ангажовани на чишћењу снега, леда и посипању соли док год за то буде било потребе, како би Београђани могли безбедно и неометано да се крећу.

Температура је, срећом, била у плусу па се снежни покривач није задржавао, али неопходно је припремити терен у случају да се температура спусти испод нуле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВА ПРАВИЛА У ЗВЕЗДАМА ГРАНДА Саша детаљно објасно: Жири неће моћи много да прича!