СИЈА ЦЕО ТОПЧИДЕР: Јавна расвета у Булевару патријарха Павла прорадила после писања "Новости"

А. З. К.

08. 12. 2022. у 10:45

ПОСЛЕ писања "Новости", у Булевару патријарха Павла јавно осветљење је комплетно у функцији.

СИЈА ЦЕО ТОПЧИДЕР: Јавна расвета у Булевару патријарха Павла прорадила после писања Новости

Део престоничке саобраћајнице, Фото И. Маринковић

Скоро све сијалице на стубовима јавне расвете синоћ су биле укључене, осим на једном делу пута од око 100 метара, а возачима је сада безбедније да ову деоницу прођу. Осим светиљки које нису биле упаљене, грађанима који овуда пролазе колима проблем ствара и разделна трака која недостаје па су себе доводили у опасност са првим мраком.

Како су "Новости" писале, део булевара од ресторана "Кнежев лад" и после скретања за Кошутњак био је у мраку. Највећи проблем имали су возачи који су се кретали из правца Топчидерске звезде ка Раковици. Више пажње морали су да обрате током кишних дана, јер је смањена видљивост. Светлост са бандера је синоћ током кише возачима олакшале прелазак ове деонице.

- Када се укључим на булевар, морам максимално да се концентришем. Нема разделне линије, а не могу да опишем како све ово изгледа када падне киша или се појави магла. Не знам како ћемо када дође зимско време, то ме баш брине - испричао нам је један забринути возач.

У опасности су и пешаци, тачније они суграђани који користе линију 3А. Код Топчидерске окретнице они су приморани да ову фреквентну саобраћајницу прелазе по мраку. Стајалиште на Топчидеру није адекватно обележено, нема надстрешнице и клупе.

Није познато зашто бандере у овој саобраћајници нису биле укључене, иако су бандере постављене.

У фебруару прошле године проблема је било и на делу од Топчидерског парка до Пере Велимировића. Тада је, у оквиру реконструкције Булевара патријарха Павла, извођач радова уклонио јавну расвету због чега је улица неколико дана била у потпуном мраку. Светлели су само околни објекти, али то није било довољно.

Рокови померани неколико пута

ИАКО је рок за крај радова на уређењу другог дела Булевара патријарха Павла био април 2021. године, све је померено за неколико месеци, тачније септембар. Недостатак радника и проблеми са пројектном документацијом и овај рок није испоштован. Зато аутомобили нису прошли овим путним правцем ни током јула и октобра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

Коментари (0)

НАТО У СТРАХУ: Столтенберг открио шта Путин жели у Украјини