ГАРАЖА КОД ХРАМА ЧЕКА СВЕ ДОЗВОЛЕ: "Паркинг сервис" у 2023. години почиње градњу објекта у Скерлићевој улици

Ш. М.

05. 12. 2022. у 07:00

ПОРЕД изградње гараже код хале "Пинки" у Земуну, која је у току, у 2023. години почеће уређење још једног подземног паркинга у Скерлићевој улици.

ГАРАЖА КОД ХРАМА ЧЕКА СВЕ ДОЗВОЛЕ: Паркинг сервис у 2023. години почиње градњу објекта у Скерлићевој улици

Фото Googlestreet

Тендер за радове на новом простору који треба да има 368 паркинг-места у близини Храма Светог Саве расписан је у марту 2022. године, а како су "Новости" сазнале, у току је прибављање неопходне документације.

У плану је да се на простору површине 11.660 метара изграде три нивоа са 368 паркинг-места, од којих ће 20 бити резервисано за особе са инвалидитетом. Планирано је да гаража у Скерлићевој има два лифта и три сигурносна степеништа. Димензије лифтова биће прилагођене кретању особа са инвалидитетом. Имаће и све стандардне комуналне и противпожарне инсталације, а захваљујући савременом вентилационом систему, животна околина као и оближњи споменици културе биће заштићени од издувних гасова.

Тренутно се прибављају локацијски услови, рекли су за наш лист у "Паркинг сервису", што значи да је тендер успешно спроведен и да су завршени идејно решење и идејни пројекат.

Остаје да се поднесе захтев за добијање локацијских услова, па после иде израда пројекта за грађевинску дозволу. Пројекат изградње четири подземне гараже у престоници померан је неколико пута, а прво се започело са радовима на уређењу простора испред хале "Пинки" у Земуну, који ће постати савремени паркинг. Град је у августу прошле године поново преузео управљање овим спортским здањем, које је потпуно запуштено. Као први корак ка уређењу простора покренута је изградња паркиралишта, које ће се налазити на платоу испред улаза у објекат.

- У септембру 2022. године почели су припремни радови за изградњу подземне гараже испод платоа хале "Пинки" - кажу они. - У току су радови на обезбеђењу темељне јаме, а изградња гараже требало би да буде завршена до краја 2023. године.

Будући изглед подземног паркиралишта, Фото Промо

Нова гаража заузимаће 5.407 квадрата са улазом из Улице Градски парк и излазом у Немањиној (део између спортског центра и зграде Пољопривредног факултета). Такође, планирана је и реконструкција постојећих зелених површина платоа, као и поплочавање, на основу иницијалног идејног пројекта архитекте Ивана Антића из 1974. године.

Прва јавна подземна гаража отворена је 2005. године испод Пионирског парка. Радови на изградњи почели су у марту 2003. године, а иако је било планирано да се посао приведе крају до пролећа идуће године, рокови су неколико пута били пробијени, па су грађевинари окачили "шлемове" о клин нешто касније. Ова инвестиција вредела је између 350 и 450 милиона динара, док су Београђани први пут добили јавно паркиралиште под земљом са 461 местом на три нивоа и 14.000 квадрата.

Фото Промо

ВЛАЈКОВИЋЕВА И ФРУШКОГОРСКА УЛИЦА

ПЛАН Града о почетку изградње чак четири јавне гараже, углавном у централним градским улицама, најављиван је последњих неколико година.

Поред подземног паркинга испред "Пинкија" и у Скерлићевој улици, радови су увелико требали да почну и у Влајковићевој и Фрушкогорској улици, на углу са Поп Лукином. Ипак, од тог посла засад нема ништа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

ПРАВИ ИЗБОР ЗА ЛЕТО ПРЕД ВАМА: Плаветнило мора, раскошно зеленило регије, много сунчаних сати и одличан хотел за породице