БОДУ ОЧИ ИЗБЛЕДЕЛИ ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗИ: "Путевима Београда" стигло 256 захтева грађана због ознака на саобраћајницама

Ј. Г. П.

05. 12. 2022. у 14:13

БЕОГРАЂАНИ неретко на "Беоком сервису" подносе пријаве због избледелих ознака на коловозима или предлажу њихово обележавање тамо где их нема.

БОДУ ОЧИ ИЗБЛЕДЕЛИ ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗИ: Путевима Београда стигло 256 захтева грађана због ознака на саобраћајницама

Фото П. Милошевић

Углавном указују на "испране" пешачке прелазе, док у последње време траже и исцртавање разделне линије у Браничевској улици у Градској општини Врачар, која је реконструкцијом асфалта "избрисана". Од почетка године на адресу ЈП "Путеви Београда" стигло је 256 оваквих захтева.

Како кажу у овом јавном предузећу, захтеви грађана стижу свакодневно, а најчешће се односе управо на обнављање "зебри".

- На основу Решења за техничко регулисање саобраћаја које издаје Секретаријат за саобраћај, обележавају се ознаке на путу. Када се то ради први пут, исцртава их извођач радова ЈКП "Београд пут" на основу уговора са Секретаријатом. Након тога, предају се на редовно одржавање ЈП "Путеви Београда" и одржавају се по основу уговора које ово предузеће има са извођачима радова - рекли су у ЈП "Путеви Београда".

Грађани очекују освежење, Фото П. Милошевић

Када се захтеви односе на обележавање ознака на путевима тамо где их нема, кажу, надлежан је Секретаријат за саобраћај, који подносиоцу доставља одговор о даљој процедури.

Према речима грађана, Браничевска улица веома је прометна, а како је у неком делу двосмерна, разделна линија је неопходна.

Надлежни из ЈП "Путеви Београда" рекли су за "Новости" да су издали налог извођачу радова за обнављање хоризонталне саобраћајне сигнализације у овој улици, али рок зависи од динамике радова извођача, временских прилика, као и расположиве механизације.

ЗАХТЕВ

НАДЗОРНИ орган ЈП "Путеви Београда" изласком на терен утврђује да ли је конкретан захтев за освежење "зебре" оправдан. Уколико јесте, ово предузеће издаје налог извођачима радова да обнове ознаке у складу са уговорима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

Коментари (0)

МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Ћерка пријатеља Милана удата је за нашег ЧУВЕНОГ глумца (ФОТО)