УСКОРО НОВ СИСТЕМ УЛАСКА И ИЗЛАСКА У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ: Најављено померање апарата за оверу карте

Новости Онлајн

30. 11. 2022. у 12:14

ГРАДСКИ и приградски превозници добили су допис у коме се обавештавају да ће "Кенткарт" разместити апарате за оверу карата "ради уређења протока путника"

УСКОРО НОВ СИСТЕМ УЛАСКА И ИЗЛАСКА У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ: Најављено померање апарата за оверу карте

Аутобус марке "Хигер", Фото С. Милошевић

Градски и приградски превозници добили су од Секретаријата за јавни превоз допис у коме се обавештавају да ће "Кенткарт" разместити апарате за оверу карата "ради уређења протока путника у возилу".

Ипак, на основу овог обавештења, чини се да ће, када апарати буду размештени, организација уласка у возило и изласка из њега бити нешто другачија од најављиване, односно да се неће улазити искључиво на предња врата.

Јер, како стоји у допису упућеном превозницима, "Кенткарт" ће апарате разместити тако што ће у зглобним возилима валидатор инсталиран код других врата бити померен код првих, а онај који је код трећих биће померен код задњих. У соло возилима валидатор код средњих врата биће измештен код задњих.

Овакво размештање упућује да ће, уколико се валидатори из средине помере ка предњим и задњим вратима, улазак и овера карата бити и код предњих и код задњих врата.

Број возила на улицама може ускор овити смањен, Фото Танјуг

Улаз на прва и задња врата

На основу овога изгледа и да ће путници бити усмеравани да излазе на средња врата где валидатора убудуће неће ни бити.

За разлику од Београда, правила уласка, изласка и овере карата заживела су, делимично, у Новом Саду. Многи путници, нарочито када нису гужве, улазе на предња врата, купују карту код возача или оверавају месечну и тек онда пролазе.

Има и оних који улазе на средња, па и задња врата, али исто, када уђе већина оверава карте код средњих или задњих врата. Не поштују сви ни правило изласка, има шверцовања и тамо, али очито је да се у Српској Атини у превозу знатно више поштују правила.

Систем претплатних карата мора да се промени

– Кључна је наплата карата, да новац који се запосленима исплаћује за ове намене буде директно уплаћиван за маркице и да не може да се искористи ни за шта друго. Када би се увело то правило, самим тим би више од 60 одсто путника имало плаћен месечни превоз и за решавање проблема неплаћања карата би остало оних тридесетак одсто - сматра Драго Тошић, директор Конзорцијума приватних превозника.

(Политика)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

Новак Ђоковић је освојио Аустралијан опен 2023, а потом су уследиле бројне реакције широм света. Неке од њих је на свом Инсаграм налогу поделила и Нолетова супруга, Јелена.

29. 01. 2023. у 21:57

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

Помешајте 1 шољу млаког млека, 1 шоља брашна, шећера и квасца у посуди оставите да ферментира 15 минута. Додајте остале састојке и добро измешајте. Додајте још брашна ако је потребно док не добијете глатко, нелепљиво тесто.

29. 01. 2023. у 18:21 >> 07:28

Коментари (4)

ПРЕМИНУО ГЛУМАЦ САША ПЕТРОВИЋ: Остаће упамћен по улогама у многим филмовима, али и серијама Вратиће се роде, Луд, збуњен, нормалан...