УРЕЂЕЊЕ ГЛАВНЕ НА ПРОЛЕЋЕ: Преко замењених инсталација нов асфалт, а тротоари и ивичњаци биће прекривени каменом

С. Видачковић

27. 11. 2022. у 11:33

РЕКОНСТРУКЦИЈА Главне улице у Земуну почеће на пролеће 2023. и трајаће нешто мање од годину дана.

УРЕЂЕЊЕ ГЛАВНЕ НА ПРОЛЕЋЕ: Преко замењених инсталација нов асфалт, а тротоари и ивичњаци биће прекривени каменом

Фото Н. Фифић

Како су "Новости" у фебруару писале, реконструкцијом коју финансира Секретаријат за инвестиције биће обухваћен цео потез од Карађорђеве улице до Трга Бранка Радичевића.

Велики талас инвестиција у путну инфраструктуру од јесени ове године прелиће се и на следећу грађевинску сезону, па ће тако за сређивање на ред доћи Главна улица у Земуну. Саобраћајница кроз коју пролазе готово све градске линије које гравитирају ка том делу града, али и аутобуси који иду ка Новом Саду, комплетно ће се реконструисати, што знаћи да ће бити замењене све инсталације, као и кишна канализација и водоводне цеви. Тако се Земунци, али и сви они који буду пролазили кроз центар ове општине, морају наоружати стрпљењем од пролећа наредне године. Како су за наш лист раније рекли у Секретаријату за инвестиције, радови би према претходним најавама требало да трају 240 дана.

- Реконструкцијом су обухваћене улице Авијатичарски трг и Главна, односно цео потез од Карађорђеве улице до Трга Бранка Радичевића - кажу. - Саобраћајнице се налазе у оквиру културно-историјске целине "Старо градско језгро Земуна" и оивичене су са обе стране зградама од великог значаја. Уређење је предвиђено у пуној ширини постојеће регулације, која се креће од 22 до 28 метара. Коловоз ће бити од асфалтног застора, а тротоари и ивичњаци од камена, са урађеним плочама за слепе и слабовиде.

У општини Земун тренутно се ради велики број саобраћајница које гравитирају ка Главној улици, а у којима се мења и дотрајала канализациона мрежа. Такође, у претходном периоду сређен је и Кеј, односно потез од улице Стевана Марковића до краја обалоутврде.

Фото Н. Фифић

- Пројектом је такође планирана корекција радијуса заобљења на појединим рескрсницама, што ће уз проширење постојећих трака и тротоара обезбедити већу и функционалнију проходност возила јавног превоза. Биће изграђена и издигнута пешачка платформа на укрштању Господске улице са Главном, како би се у овој зони омогућило комфорније повезивање пешачког саобраћаја са Господском.

Током предстојеће обимне реконструкције биће уређене и кишна канализација и водоводна мрежа, замењена стара расвета новим ЛЕД светиљкама, али и урађена делимична реконструкција канализације. Биће постављена нова светлосна и вертикална сигнализација, као и заштита постојеће топловодне мреже.

Фото Беоинфо

КЕЈ ОСЛОБОЂЕЊА КАО НОВ

РАДОВИ на реконструкцији Кеја ослобођења почели су 18. октобра 2021. године, а завршени су октобра 2022, када је и пуштен саобраћај. Овај део припада старом језгру Земуна и обухвата потез од Улице Стевана Марковића до краја обалоутврде, у дужини од непуних 1.069 метара. Приликом уређења примењена је ситна камена коцка, као и асфалт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (1)

ШОУ У СЕОСКОМ ФУДБАЛУ: Исписница из клуба којој се смеје Србија - видите шта пише