УРЕЂЕН КЕЈ ОСЛОБОЂЕЊА У ЗЕМУНУ: Обновљена и инфраструктура од Стевана Марковића до обалоутврде, инвестиција вредна 334 милиона без ПДВ

С. В.

14. 10. 2022. у 10:11

ОБНОВА Кеја ослобођења у Земуну је завршена, а део старог језгра ове општине сада изгледа много лепше и функционалније.

УРЕЂЕН КЕЈ ОСЛОБОЂЕЊА У ЗЕМУНУ: Обновљена и инфраструктура од Стевана Марковића до обалоутврде, инвестиција вредна 334 милиона без ПДВ

Фото Беоинфо

ројекат реконструкције обухватио је саобраћајне површине, санацију постојеће и изградњу нове комуналне инфраструктуре. Радови, који су почели половином октобра прошле године, окончани су у понедељак, када је и пуштен саобраћај.

Рок за завршетак био је април ове године, али су радови потрајали и овог лета.

Према речима Луке Петровића, градског секретра за инвестиције, уговорна вредност била је 334,3 милиона динара без ПДВ.

- Део улице која је реконструисана припада старом језгру Земуна и обухвата потез од Улице Стевана Марковића до краја обалоутврде, у дужини од готово 1.100 метара - прецизирао је Петровић. - Приликом обнове постављена је ситна камена коцка, као и асфалт. На раскрсници Змај Јовине, Караматине и Кеја ослобођења формиран је кружни ток који ће значајно побољшати проток саобраћаја у том делу града. Дуж улице је задржан постојећи дрворед, док су стара стабла замењена.

Фото Беоинфо

Петровић наглашава да је замењен део постојеће водоводне мреже новим цевоводом у троторару изграђене саобраћајнице.

- Постављена је нова водоводна мрежа у делу Кеја ослобођења, од Његошеве улице до краја саобраћајнице. Осим тога, изграђен је и нови колектор кишне канализације, као и на потезу од Његошеве до краја обалоутврде. Реконструисан је део постојеће и направљена је нова фекална канализација на коју су повезани сви кућни прикључци - навео је градски секретар за инвестиције.

Обновљени Кеј ослобођења краси и ново јавно осветљење. Све светиљке замењене су савременим ЛЕД сијалицама, а уместо старих стубова сада су ту метални са лирама. Такође, реконструисани су и постављени нови телекомуникациони водови у дужини од 920 метара.

 

НОВИ КОНТЕЈНЕРИ

ЕКИПЕ ЈКП "Градска чистоћа" јуче су замениле 16 дотрајалих "џамбо" контејнера запремине 3,2 кубика са исто толико нових и функционалних на Кеју ослобођења у Земуну. Како напомињу из овог предузећа, промењена је и техника одношења отпада, јер "џамбо" контејнер од 3,2 кубика мења чак три надземна суда од 1,1 кубик, што доприноси побољшању комуналне услуге одлагању отпада, а и заузимају мањи део јавне површине.

БОНУС ВИДЕО - МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Саобраћајница Нови Београд - Сурчин биће завршена до фебруара 2023. године

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (1)

ТЕШКИ МАНИПУЛАТОРИ: Три хороскопска знака која се немилосрдно играју туђим емоцијама