СТУДЕНТСКА ИЗЛАЗИ НА АУТО-ПУТ: Настављени радови на саобраћајници у Блоку 34

Ш. Маровић

06. 10. 2022. у 06:34

УРЕЂЕЊЕ запуштеног простора који ће се ускоро спојити са делом Студентске улице у Блоку 34 на Новом Београду, између Булевара Зорана Ђинђића и Арсенија Чарнојевића полако се приводи крају. Новоизграђена деоница од 200 метара води ка излазу на ауто-пут за Ниш, што ће знатно смањити гужве и олакшати вожњу житељима овог дела престонице.

СТУДЕНТСКА ИЗЛАЗИ НА АУТО-ПУТ: Настављени радови на саобраћајници у Блоку 34

Фото З. Јовановић

Репортери "Новости" обишли су градилиште поред Студентског града на Новом Београду, где се обављају финални радови. Урађени су и асфалтирани тротоари са обе стране будуће улице, а постављен је и туцаник, па је све спремно за прве слојеве асфалтне подлоге.

Багери су прво очистили овај запуштени простор који је био обрастао шибљем и дрвећем, док су се на једном делу налазиле и депоније грађевинског материјала. Радници су ископали рупу дубине неколико метара, где су се поставиле подземне инсталације, па је онда саобраћајница насута шљунком.

Према пројекту који је усвојила Дирекција за грађевинско земљиште, предвиђена је изградња потпуно новог крака од 200 метара са припадајућом инфраструктуром, док ће на постојећем делу Студентске улице бити реконструисани ивичњаци. Посао је вредан преко 36 милиона динара.

Нови део улице заузимаће површину око 2.300 квадрата, а биће изграђене и комплетне подземне инсталације и јавна расвета. У изграђеном делу Студентске улице који је дугачак око 220 метара задржаће се постојећа ширина, с тим што ће ивичњаци, на којима су примећена већа оштећења, комплетно бити реконструисани.

Изграђени део биће дугачак 200 метара, Фото З. Јовановић

Уз ову битну саобраћајницу претходних деценија изграђено је неколико породичних кућа и стамбених зграда, Студентски град са спортским теренима и дом "Студењак". План да се Студентска улица продужи 200 метара постоји више од деценије, првенствено да би се смањило оптерећење на овој саобраћајници, а грађани који ту живе много брже стизали до ауто-пута. Изградња "Студењака" и велики прилив студената из целе земље условили су потребу да се улица прошири.

ГАРАЖА ЋЕ БИТИ СРУШЕНА

ТИК уз будућу саобраћајницу код Студентског града, односно поред "Генекс куле" налази се никад незавршена јавна гаража на седам нивоа. Ова "грдосија" уз ауто-пут стоји готово три деценије, пошто је још 1993. овај објекат изградило предузеће "Напред", да би га 2005. купио "Верано". Према ранијим, али и последњим најавама, гаража ће бити срушена и на њеном месту нићи ће нови стамбено-пословни квадрати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (1)

САМО НАЈБОЉЕ ЈЕ ДОВОЉНО ДОБРО! Војин Ђорђевић креатор бренда ВОДАВОДА за “Новости”, у Катару, говорио о популарности српске воде