У ЦЕТИЊСКОЈ УЛИЦИ БУКА НИЈЕ УТИХНУЛА: Житељи центра, упркос победи на суду, нису добили одштету, а ни мир

А. ВОЈИНОВИЋ

04. 10. 2022. у 12:23

ИАКО су станари из Цетињске улице у јуну добили спор због буке из угоститељских објеката против Града, који је пресудом Апелационог суда требало да им исплати надокнаду штете и судске трошкове у висини од 1.600.000 динара, житељима овог дела престонице новац до данас није исплаћен!

У ЦЕТИЊСКОЈ УЛИЦИ  БУКА НИЈЕ УТИХНУЛА: Житељи центра, упркос победи на суду, нису добили одштету, а ни мир

Фото М. Анђела

Осим тога, бука која је после одлуке суда летос утихнула накратко, наставила се у наредним месецима, па станари немају миран сан ни поред вишегодишње "борбе са ветрењачама".

- После пресуде у нашу корист хтели смо да поднесемо захтев за принудну наплату, што нам је било онемогућено, јер је Град поднео захтев за ревизију - каже за "Новости" председница Удружења "Сачувајмо Цетињску и Зетску улицу" Биљана Метлаш.

- Не знамо ни када бисмо могли да дочекамо исплату док се све то не заврши. Надали смо се да ћемо добити новац раније јер је читав поступак дуго трајао и сви смо се много истрошили на судске и остале трошкове. Моја породица конкретно је дала око 200.000 динара.

Осим тога што нису исплаћени, иако су после неколико година борбе на суду против Градске управе извојевали победу, ситуација у Цетињској се није променила. Бука која потиче из локала који су смештени у једној од најпознатијих престоничких зона за вечерње изласке и даље - не јењава.

- Нажалост, буку настављају да праве исти они локали против којих смо се борили од 2018. године - наглашава Биљана Метлаш.

- Није реч о свим, а у Цетињској их има на десетине, већ су то четири или пет истих угоститељских објеката у којима галама просто не престаје. Немамо идеју шта бисмо још могли да урадимо.

Апелациони суд у Београду почетком јуна пресудио је у корист станара Цетињске, њих десетак који су тужили Град због буке која потиче из локала у непосредној околини. Они су поднели тужбу против Града у децембру 2018. године за период од 2016. до 2018. године јер надлежни и поред пријава грађана нису реаговали у складу са својим овлашћењима и санкционисали власнике ноћних клубова. Град треба да им исплати трошкове у висини од најмање 1.600.000 динара, односно, појединачно по 120.000 динара.

Станари Цетињске месецима су упућивали кривичне пријаве надлежнима због буке, али, како су оне остајале само мртво слово на папиру, житељи су правду решили да потраже на суду.

ОДУСТАЛИ ЗБОГ ТРОШКОВА

КАДА су станари чврсто решили да је време да се обрате суду, било их је око 50. Међу њима су били и житељи из суседне, Зетске улице. Међутим, многи су одустали због високих трошкова, па је број спао на десетак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

ЋЕРКА ГОСПОДИНА БИНА: Лепотица променила презиме због очеве прељубе