ТРКА 1.687 ДАМА: У организацији "Београдског маратона" традиционалан скуп на Ади Циганлији

Ш. М.

02. 10. 2022. у 23:05

ЛЕГЕНДАРНА српска атлетичарка Оливера Јевтић победница је традиционалне "Женске трке" која је у организацији "Београдског маратона" одржана на Ади Циганлији.

ТРКА 1.687 ДАМА: У организацији Београдског маратона традиционалан скуп на Ади Циганлији

Oливера Јефтић, Фото "Београдски маратон"

Лепо време и многобројни грађани испратили су овај догађај који је ове године привукао рекордних 1.687 такмичарки.

Женска трка за циљ има промоцију значаја физичке активности, посебно трчања и ходања за здравље женске популације као примарне превенције, али и добро дружење и јачање женске солидарности кроз активизам, подршку и мотивацију. Почетак трке био је код Округлог купатила на Ади Циганлији, али је такмичарке већ од 9.00 дочекао богат забавни програм, заједничко загревање, зумба, наградна игра и друге активности.

Фото "Београдски маратон"

Победница Оливера Јевтић је круг око Аде у дужини од 7,7 километара претрчала за 25 минута и 34 секунде. Друго место освојила је Теодора Симовић (25,54), а треће Саима Мурић (27,20). Такође, бројне рекреативке, мајке са децом и труднице истрчале су или прошетале стазом око језера.

Ова јединствена трка је одржана под слоганом "Ја то могу". Све учеснице добиле су званичну мајицу трке, а на циљу су их дочекале медаље и освежење. Традиционално су у трци учествовале и даме са инвалидитетом које су послале снажну поруку о значају бављења спортом, као и жене тражиоци азила и избеглице из Бурундија у организацији УНХЦР. Амбасадорка овог догађаја била је некадашња кошаркашица Наташа Ковачевић. 

Фото "Београдски маратон"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВО НИКАД НИСАМ ВИДЕО У ИСТОРИЈИ ФУДБАЛА Амер у чуду због потеза Орлова на мечу против Бразила - сви му се СМЕЈУ