ЋАТЕ НЕЋЕ ДА МРДНУ: Грађани су се обраћали ГО Звездара, Граду и Министарству

А. З. К.

30. 09. 2022. у 09:11

ГРАЂАНИ Миријева, који живе или свакодневно пролазе кроз Улицу Јованке Радаковић, већ неколико месеци то чине држећи руку на носу и страхујући од заразе.

ЋАТЕ НЕЋЕ ДА МРДНУ: Грађани су се обраћали ГО Звездара, Граду и Министарству

Фото: Printscreen

Низ ову саобраћајницу, која је једна од најферквентнијих у овом делу општине Звездара, месецима се сливају фекалије. У ГО Звездара кажу да су њихови комунални инспектори излазили на терен и утврдили да се вода излива из бесправно саграђене канализације. О овом проблему они су обавестили Градску грађевинску инспекцију и Министарство животне средине. И, то је засад - све.

Фекалије се изливају на приватнi посед који се налази тик уз Улицу Јованке Радаковић, а одатле отпадне воде завршавају на саобраћајници.

- Још од априла се вода константно излива и тако пола улице "плива" у фекалијама - говоре забринути грађани. - Обраћали смо се надлежнима и ни од кога нисмо добили конкретан одговор. Велика је фреквенција људи у овој улици, у близини се налази вртић и родитељи децу носе јер се плаше да малишани не угазе у загађену воду. Када пролазите улицом деси се некад и да вас аутомобил попрска овим фекалијама.

У општини Звездара наводе да су они обавештени о овом проблему и да су њихови комунални инспектори током јуна установили да проблем лежи у бесправно изграђеној канализационој мрежи, на коју су прикључени многобројни бесправно изграђени објекти.

- Ова мрежа није у систему одржавања ЈКП "Београдски водвод и канализација" зато није могуће утврдити узрок изливања - рекли су за "Новости" у ГО Звездара. - Нисмо затекли септичке јаме, јер у том случају бисмо могли да наложимо њихово чишћење. Пријаве смо проследили Градској грађевинској инспекцији и Министартсву животне средине, јер оваква ситуација може да доведе до еколошког инцидента.

Како су рекли у овој београдској општини, као неко од решење се намеће рушење непрописне канализационе мреже или изградња септичких јама.

За многобројне Миријевце са сличним проблемима потез Општине и изостанак реакције Града и Министарства не значе много. Њима је потребна акција да се изливање заустави. Нажалост, препуштени су себи.

СЛИЧНО И У РАДМИЛЕ САВИЋЕВИЋ

ШИРОМ Миријева спорадично се појављују овакви проблеми "Новости" су пре две године писале о сличној ситуацији која се дешавала у Улици Радмиле Савићевић. И овде је отпадна вода текла саобраћајницом и гушила станаре околних зграда. Тада су надлежни имали проблем да установе у чијој надлежности су биле цеви и шахт из којих су се отпадне воде изливале.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

КАКО ПРЕПОЗНАТИ ЛАЖОВА? Пет нервозних навика које их одају