НОВИ СИМБОЛ СРПСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ: "Београд на води" важно место на мапи културних дешавања (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

29. 09. 2022. у 14:01

"БЕОГРАД на води" засигурно је постао нови симбол српске престонице. Захваљујући овом комплексу, Београд сада иде у корак са светским метрополама, а ово место заузело је и важну позицију на мапи културних дешавања.

НОВИ СИМБОЛ СРПСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ: Београд на води важно место на мапи културних дешавања (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Предраг Вучковић

Бројни наступи светских и домаћих уметника, изложбе, сајмови, фестивали одржавају се управо на овом месту.

Спектакуларни концерт на платоу испред београдског Геозавода одржао је летос један од најцењенијих тенора Андреа Бочели.

Фото: З. Јовановић

Београдска публика имала је прилику да чује једног од најзначајнијих уметника данашњице, али и фадо диву Маризу.

Фото: З. Јовановић

Концерти на Сава Променади

Сензационалним ватрометом и ласерским шоу програмом са Куле Београд, као и концертом најпопуларнијих домаћих музичара на Сава Променади, Београђани и гости града ушли су у 2022. годину у великом стилу, а српска престоница имала је дочек достојан највећих светских метропола.

Грандиозно одбројавање са фасаде Куле било је увод у ватромет који је, осим са највише зграде у региону, испаљиван и са новобеоградске обале, из осам система, са чак 250 позиција, уз светлосну пратњу 55 моћних ласера. Визуелно импресиван догађај употпуњен је и музиком специјално компонованом за ову прилику и инспирисаном домаћим етно-мотивима.

Премијерно у новогодишњој ноћи приказан је и садржај на медија фасади Куле, а светлосни ефекти задивили су све присутне. Слике са Куле Београд у новогодишњој ноћи послате су у свет, а највиша зграда у региону позиционирала се као нови препознатљиви симбол главног града Србије.

Дочек српске Нове године

Православна Нова година у Београду дочекана је уз спектакуларан ватромет са Куле Београд.

Фото Д. Б.

Светлосни спектакл са Куле Београд трајао је око три и по минута. Београђани су могли да га посматрају са Савске променаде, Старог савског моста, Калемегдана, Новог Београда, Бановог брда, а видео се и из других делова града.

Фото Д. Б.

Божићна честитка верницима послата је 7. јануара са Куле Београд.

Занимљиве чињенице

Кад је реч о Кули Београд, за њу се везује доста занимљивих чињеница.

* Кула је висока 168 метара и имаће 42 спрата

* Функционисање објекта обезбеђиваће укупно 15 лифтова

* Од приземља до 12. спрата биће смештен хотел са 119 соба, док ће се од 14. до 39. спрата налазити 220 брендираних апартмана намењених становању. Објекат неће поседовати 13. спрат, с обзиром на то да ће 12. спрат имати дупли ниво на коме ће се налазити просторије за техничку подршку.

Растао над понором од 200 метара

„Београд на води“ растао је над понором од 200 метара. Кулу Београд је, док у свом пуном сјају није заблистала, градило и осам краниста, који кажу да им је то био највећи изазов до сада.

Фото: Н. Скендерија

Дизали су терет тежак и по пет тона. А подвиг је био и сам долазак на радно место. Лифт их водио до 22. спрата, а одатле су прелазили на кран. Мердевинама се пели до врха.

ТЕКСТ РЕАЛИЗОВАН УЗ ПОДРШКУ ГРАДА БЕОГРАДА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

Фудбалска репрезентација Србије играла је против Камеруна у оквиру другог кола Светског првенства у Катару, а утакмица, која је учинила изузетно занимљивом ситуацију на табели групе Г, привукала је и приличну пажњу - у Русији.

29. 11. 2022. у 18:55

Коментари (0)

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе