ГРАДСКА СКУПШТИНА УСВОЈИЛА: Смештај за породице из "дивљег" насеља на депонији Винча

Танјуг

29. 09. 2022. у 00:05

ДОМАЋИНСТВА која живе у неформалном насељу на локацији депоније "Винча" биће пресељена у социјалне станове у власништву Града Београда, одлучено је вечерас на седници градског парламента.

ГРАДСКА СКУПШТИНА УСВОЈИЛА: Смештај за породице из дивљег насеља на депонији Винча

Фото П. Милошевић

То је предвиђено допуном одлуке о неопходности исељења са планом пресељења домаћинстава која живе у неформалном насељу на локацији депоније "Винча", као и поновног успостављања извора прихода сакупљања секундарних сировина на тој депонији.

Домаћинства ће бити исељена јер се налазе на земљишту планираном за површине јавних намена - комуналне површине, зелени појас и зелене површине.

Овом одлуком породицама и лицима која су остала без извора прихода од сакупљања секундарних сировина на депонији Винча" омогућава се коришћење станова у власништву Града Београда, по основу социјалног становања у заштићеним условима.

Најважнији део одлуке се односи на то да ће се изграђени станови додељивати на коришћење на период од пет година без обавеза плаћања закупнине, док ће комунални трошкови бити подељени тако да Град сноси трошкове даљинског грејања, а домаћинства остале трошкове у складу са планом пресељења.

БОНУС ВИДЕО - ИЗГРАДЊА ГАСОВОДА СРБИЈА-БУГАРСКА: Премијерка Брнабић присуствовала почетку радова

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОСЛЕ ПОРАЗА: Савић упутио поруку Митровићу