ОБЈАВЉЕНА РЕШЕЊА ЗА "БЕЛО БРДО": Прва награда студију АКВС архитектура

Ш. М.

20. 09. 2022. у 21:38

РЕПУБЛИЧКИ завод за заштиту споменика културе јуче је објавио резултате јавног међународног урбанистичко-архитектонског конкурса за уређење археолошког парка "Бело брдо" у Винчи, са идејним решењем објеката центра за посетиоце и научноистраживачког центра.

ОБЈАВЉЕНА РЕШЕЊА ЗА БЕЛО БРДО: Прва награда студију АКВС архитектура

Археолошко налазиште , Фото С. Миљевић

Конкурс је расписан крајем марта, а укупно је пристигло 12 радова.

Прва награда у износу од 24.000 евра додељена је раду урађеном у оквиру студија АКВС архитектура, Београд аутора Анђеле Карабашевић Суџум и Владислава Суџума, а пројектанти су Марија Матијевић, Дуња Дедић, Ненад Павловић и Вук Златковић. Додељене су две друге једнако вредне награде у износу од 10.500 евра, прва тиму који чине аутор пројекта Милош Пауновић, асистент-архитектура Јихoнг Чен, асистент-3Д визуелизација Јаден Мјалшигрош из Аустралије. Друга је додељена раду Јелене Милетић и Дејана Милетића.

Посебан фокус био је на очувању културног наслеђа кроз просторно-програмску организацију која обезбеђује услове за приближавање теме и периода развоја цивилизације посетиоцима кроз различите модалитете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

Људи највише памте Срећне људе, а ја од те улоге нисам зарадио НИШТА