ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ВИНА У БЕОГРАДУ: "Винска визија Отвореног Балкана"

Novosti online

13. 08. 2022. у 09:44

ПРВИ међународни сајам вина "Винска визија Отвореног Балкана" одржаће се на Београдском Сајму од 1. до 4. септембра 2022. године. Сајам се организује под покровитељством Влада Републике Србије, Северне Македоније и Албаније, а у оквиру иницијативе "Отворени Балкан”.

ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ВИНА У БЕОГРАДУ: Винска визија Отвореног Балкана

Сајам вина, хране и туризма

"Винска визија Отвореног Балкана" окупиће на једном месту мајсторе у производњи најбољих вина и промовисаће Балкан као туристичку дестинацију, његову географију и богатство сорти.


На Београдском сајму у оквиру поменуте манифестације очекује се присуство од преко 332 излагача из 22 земље. Из Србије ће се представити 160 излагача, из Албаније 26, док из Северне Македоније долази 47 излагача. Поред земаља чланица Отвореног Балкана, очекују нас и изглагачи из Хрватске, Црне Горе, Француске, Чилеа, Аргентине, Италије, Босне и Херцеговине, и других земаља.

"Винску визију Отвореног Балкана" ће 1. септембра свечано отворити председник Републике Србије Александар Вучић и председници Влада Северне Македоније и Албаније Димитар Ковачевски и Еди Рама, док је за 2. септембар планиран Самит лидера.

Током Сајма, посетиоци ц́е имати прилику да посете различите тематски дефинисане сале. Такође, посетиоци ц́е моц́и да се едукују и науче све што желе да сазнају о историји и пореклу вина, процесу производње, врстама вина, конзумацији и, наравно, да дегустирају и купе неке од најлепших вина балканског региона и света.

Саставни део "Винске визије Отвореног Балкана" биће и пословни сусрети излагача вина, представника водец́их малопродајних ланаца и представника ХОРЕЦА индустрије. То ће уједно бити и прилика за све излагаче за даље унапређење сарадње, умрежавање регионалних винарских и сродних индустрија, као и јачање пословних партнерстава и контаката. Поред тога, током трајања Винске визије Отвореног Балкана, биће одржан и Сајам хране, који ће представити све најпознатије гастрономске специјалитете из овог дела Европе.

Током четвородневне манифестације биће организовано међународно оцењивање вина "Опен Балкан Вајн Трофи". Вина ће оцењивати 25 међународних винских судија из целог света, а међу њима ће се наћи чак пет носилаца титуле "Мастер оф Вајн", најпрестижнијег звања у свету вина.

"Отворени Балкан" је економска и политичка иницијатива, која почива на вредностима Европске уније, а чине је три државе чланице – Албаније, Северне Македоније и Србије. Идеја ове иницијативе јесте пружање већих и бољих могуц́ности за трговину, размену радника, студената и знања, као и подстицање даље ЕУ интеграције уз промоцију богате културе и традиције наших земаља.

Влада Републике Србије још једном изражава задовољство што је Србија домаћин овог великог, међународног Сајма који је још један доказ важности иницијативе Отворени Балкан, регионалне сарадње и даљег развоја добросуседских односа.

БОНУС ВИДЕО: Стефан Миленковић одушевио публику
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

ИЗНЕНАДНА СМРТ ЈЕ ПРЕКИНУЛА ЉУБАВ: Он је био муж Јелице Сретеновић - глумица се након губитка заветовала на самоћу