НОВУ АМБУЛАНТУ ЋЕ ГРАДИТИ ДОГОДИНЕ: Општина Земун иницирала зидање здравствене станице у насељу Батајница

С. В.

10. 08. 2022. у 15:30

НА месту старе здравствене станице у Улици Јована Бранковића у земунском насељу Батајница, следеће године почеће да се гради нова амбуланта, на два спрата и 3.960 квадрата.

НОВУ АМБУЛАНТУ ЋЕ ГРАДИТИ ДОГОДИНЕ: Општина Земун иницирала зидање здравствене станице у насељу Батајница

Фото Приватна архива

Ову иницијативу покренула је Општина Земун, како би житељи Батајнице имали примарну здравствену заштиту, јер су досад за све морали да иду у дом здравља у Шилеровој.

Према речима председника Општине Земун Гаврила Ковачевића, тренутно се ради на урбанистичком пројекту, после чега очекују и добијање грађевинске дозволе.

- Више од 30 година постоји велика потреба за оваквим објектом у Батајници - објашњава, за "Новости", Ковачевић. - Амбуланта са планираним услугама значиће много грађанима јер више неће бити потребе да иду у дом здравља у Шилеровој. До сада су морали да иду у Земун и за најједноставније интервенције. То више неће бити потребно, а исто очекујем и да се однос лекара и техничких лица према грађанима, односно пацијентима подигне на значајно виши и квалитетнији ниво. Нико без разлога не долази у дом здравља, него због потребе и нормално је да очекује да га људски приме и посвете му пажњу.

У приземљу будуће здравствене станице биће апотека, служба хитне помоћи, лабораторија, општа медицина - за здравствено збрињавање деце предшколског узраста, палијативна нега и техничке просторије. На првом спрату биће општа медицина за одрасле, школску децу и радиће се рендгенски и ултразвучни прегледи. Житељима Батајнице на другом спрату новог медицинског објекта на располагању биће ординације интерне медицине, физикалне медицине и терапије, гинекологија, ОРЛ служба, офталмолози и стоматолози чиме ће, осим опште здравствене неге, бити омогућене и специјалистичке услуге.

УГРИНОВЦИ

КРАЈЕМ фебруара, у земунском насељу Угриновци отворен је савремено опремљени дом здравља, површине 1.600 квадрата. Овде сада услугу примарне здравствене заштите може да добије више од 15.000 житеља Угриноваца и околних насеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

ХОТЕЛ НА НАЈЛЕПШОЈ ПЛАЖИ У ГРАДУ: Хотел Continental је познат по томе да представља одличан однос цене и квалитета