ПОСТАВЉЕН ЗНАК ЗА ОПАСНОСТ ОД ПОПЛАВА: Возачи ће убудуће бити упозорени на критична места после великих киша

Б. Борисављевић

10. 08. 2022. у 10:15

КРИТИЧНЕ тачке, на којима мало јачи пљусак направи језеро у ком "пливају" аутомобили, биће обележене знаком за општу опасност, уз допунску таблу "За време великих кишних падавина".

ПОСТАВЉЕН ЗНАК ЗА ОПАСНОСТ ОД ПОПЛАВА: Возачи ће убудуће бити упозорени на критична места после великих киша

Знак код зграде Хитне помоћи, Фото Д. Миловановић

Упозорења ће бити постављена у одређеној дужини, коју би возачи требало да избегавају да се не би заглавили у води. Како сазнајемо у Секретаријату за саобраћај, након великих временских непогода које су погодиле престоницу почетком јула, надлежне службе су почеле обилазак свих критичних места, које су препознате као потенцијалне неуралгичне тачке.

На потребу обележавања неуралгичних тачака указао је градоначелник Александар Шапић, после недавног невремена. Како наводе у Секретаријату за саобраћај, вертикална саобраћајна сигнализације ће бити постављена у деловима града, где систем кишне канализације и одводи нису могли да приме велику количину воде. У престоници, сасвим извесно, постоји више од 20 критичних места, где се скупља киша која прави проблеме у саобраћају, али и људима који се крећу кроз воду.

Фото П. Милошевић

Постојећи сливници не могу да приме велику количну воде, која падне у кратком временском периоду. Додатни проблем ствара отпад, лишће које запуши одвод, тако да "река" од кише може несметано да тече на све стране. Иако екипе "Водовода и канализације" чисте сливнике, велики проток саобраћаја и конфигурација терена, временом су практично изместили пад воде. Срећа па овакве кише не падају више од два пута годишње.

Иако су најугроженији делови где не постоји изграђена кишна, па чак ни фекална канализација, проблема има и у деловима где је све регуларно. На решетке сливника, вода наноси разни материјал који их прекрива и онемогућава уливање у сливник, па тако и даље отицање кишнице. Проблем може бити и висок водостај или нагиб улице, као што је случај са неким улицама на Бановом брду.

На мапи града као неуралгичне тачке обележени су и чукарички подвожњак, Карађорђева улица, Ваљевска, Дарвинова на Вождовцу, Поенкареова и Цвијићева, Устаничка код Љермонтовљеве, булевари Михајла Пупина и Николе Тесле, Виноградска, сливници на Обреновачком путу.

ОД ЗЕМУНА, ПА ДО ДОРЋОЛА

Како наводе у Секретаријату за саобраћај, локације које су до сада обухваћене постављеном сигнализацијом су - раскрснице Милана Решетара и Змајева, као и Угриновачке и Добановачког пута, Трговачка код пумпе, подвожњаци - Кошутњак, Тадеуша Кошћушка, Дубовачка, Петлово брдо, петља код Хитне помоћи и кружни ток у Војвођанској улици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (2)

ОКТОБАР НА ЗЛАТНОМ ПЕСКУ: Ако не желите да се опростите од лета, правац у Хургаду – чека вас сунце и топло море