ЖУРКА ПОРЕД РЕКЕ УЗ РИБЉУ ЧОРБУ: "Савске ватре" окупиле 51 екипу из региона (ФОТО/ВИДЕО)

С. В.

03. 07. 2022. у 09:30

МИРИС рибље чорбе ширио се јуче обалом Саве, иза Београдског сајма, где је по 23. пут одржана манифестација "Савске ватре".

ЖУРКА ПОРЕД РЕКЕ УЗ РИБЉУ ЧОРБУ: Савске ватре окупиле 51 екипу из региона (ФОТО/ВИДЕО)

До одлуке о најбољој чорби ручало се више пута, Фото Д. Миловановић

Под слоганом "Сиђи до реке", 51 екипа из свих крајева Србије надметала се у кувању овог специјалитета.

Фото Д. Миловановић

Док су се котлићи крчкали на ватри, људи су се забављали уз музику уживо, певали домаће народне и рок хитове, а кувари су мотрили на чорбу. Били су ту и професионалци и аматери, а све их је спојила љубав према природи и реци. Овај догађај организују Феријални савез Србије, Спортско-риболовачко друштво Сењак и Савез проналазача Србије.

- Екипе су стигле из Македоније, Далмације, Пожаревца, Краљева, Панчева, Вршца, Новог Сада, скоро целог региона - каже нам Велизар Ђерић, председник Феријалног савеза Србије, који је један од организатора.

- Време нас је послужило, атмосфера је одлична, а ова наша традиционална манифестација промовише добре и здраве вредности, екологију и очување наших река. То је препознала и држава и зато трајемо оволико дуго.

Током целодневног богатог програма, учесници су се такмичили у навлачењу конопца, пикаду, стреличарству... Искусни риболовци по подне су учили најмлађе како да пецају, показивали су им прибор за риболов, а на крају дана организовано је "Плаво вече".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОБИЧАЈ КОЈЕМ СЕ СВИ РАДУЈУ: Знате ли зашто се мушкарцу цепа кошуља када добије дете?