ЗЕМУНЦИ ПОЖУРИЛИ ДА СЕ БРЧКАЈУ НА ЛИДУ: Почела сезона на земунској плажи, посетиоци јуче хитали преко понтона

С. В.

03. 07. 2022. у 06:00

ПОНТОНСКИ мост на Дунаву, који спаја Земун и Велико ратно острво, јуче није мировао, јер су суграђани похрлили на плажу Лидо, где је почела купалишна сезона.

ЗЕМУНЦИ ПОЖУРИЛИ ДА СЕ БРЧКАЈУ НА ЛИДУ: Почела сезона на земунској плажи, посетиоци јуче хитали преко понтона

Фото Д. Миловановић

Ветар и нешто нижа температура у односу на претходне дане изгледа да су баш одговарали Земунцима да суботу проведу у пливању и брчкању.

"Наоружани" пешкирима, сунчаним наочарима, сендвичима, хладним соковима и пивом, купачи свих генерација од раних јутарњих часова почели су да заузимају места на Лиду.

Кажу нам да су једва чекали да дођу и да их није разочарало што су их дочекале "клупе у целофану" и један киоск са брзом храном. Јер, понтон је готов, време идеално, али као да је недостајао још неки дан да се понуда попуни.

- Лепо је, чини ми се да је уређеније него прошле године. Дошла сам са мужем и сином, увек бирамо преподне за купање. Живимо у Главној улици, па нам је близу, а и можемо да одемо кући на ручак и да се вратимо на још једну "туру" пливања - прича Јелена Дукић.

Они који су пешкире поставили у хладовину забављали су се читањем књига и новина.

Мада, више је било оних који су "хватали" боју на јулском сунцу. Маме су говориле деци да не буду предуго у води, опомињале су их да мажу креме са заштитним фактором, док су тате биле задужене за учење пливања и игре у води.

- Ту смо из Земуна, долазимо сваке године на Лидо - говори нам Давор Тодоровић док се брчка са сином у плићаку.

- Није као море, али можемо да се расхладимо током врелих дана, деци је занимљиво.

На Лиду раде три спасиоца. Непрестано надгледају купаче, сваког дана од девет до 19 часова. Како су нам рекли, апелују на људе да не буду исувише дуго у реци када је сунце најјаче, те да пливају само у ограђеном делу. Сезона купања на овој земунској плажи траје до 1. септембра.

ЛАБУДОВИ КАО ДОБРОДОШЛИЦА

ОНИ који су јуче кренули на Лидо, чим су крочили на понтонски мост који је поставила Војска Србије, имали су прилику да виде двадесетак белих лабудова у близини ресторана на води. Људи су били одушевљени, те су фотографисали јато.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПЕШЧАНОЈ ПЛАЖИ И У ОБИЉУ ЗЕЛЕНИЛА: Чувени хотел из ланца надалеко познатог по квалитету и доброј услузи