КАКО НАЈБРЖЕ ДО АЕРОДРОМА: Време је годишњих одмора, а долазак до ваздушне луке понекад зна да потраје

Ш. М.

03. 07. 2022. у 12:30

РЕКОНСТРУКЦИЈА престоничког аеродрома "Никола Тесла" у пуном је јеку, али сезона годишњих одмора и путовања доноси све већу фреквенцију путника.

КАКО НАЈБРЖЕ ДО АЕРОДРОМА: Време је годишњих одмора, а долазак до ваздушне луке понекад зна да потраје

Фото Printskrin

Иако је удаљен свега 15 километара од центра престонице, до ваздухоплова у Сурчину уопште није лако и једноставно доћи, а то се може учинити на неколико начина.

Како су "Новости" раније писале, комплетно уређење ваздушне луке, које изводи француска фирма "Ванси", у плану је да буде завршено крајем 2023. године, када ће коначно нестати и хаотичне сцене које се свакодневно виђају на прилазима аеродрому. Како би путници најбезбедније стигли на ову локацију, али се и "спасили" дивљих таксиста, постоји низ могућности.

Што се тиче јавног превоза до аеродрома вози линија 72, којој је почетна станица на окретници Зелени венац. Међутим, проблем је уколико се касни, јер између две локације стаје на чак 30 станица. Ипак, главна предност је цена, јер је аеродром у жутој зони, те карта кошта 89 динара или 150 ако се набавља код возача. Такође, добра ствар је што аутобус саобраћа од 4.00 ујутру до 23.40.

Опција је и минибус А1 који креће са Трга Славија, а цена карте од 21. јуна износи 400 динара. Ипак, он саобраћа само од 6.30 до 20.00, а отприлике трећина авиона стиже раније, односно касније од тога. Такође, минибус често буде претрпан коферима, а неретко и возач мора да ослободи место до себе.

ГАРАЖА ИДЕ ПО САТУ

У ГАРАЖИ на аеродрому "Никола Тесла" сат паркирања кошта 100 динара, два 200, док се за три сата мора издвојити 300 динара, колико кошта и сваки сат после трећег. Да грађани нису довољно упућени у цене паркинга у ваздушној луци, показује случај једног суграђанина који је гаражу од 15. до 18. априла платио 20.400 динара. Све цене на паркиралиштима могу се наћи на званичном сајту аеродрома.

Главни вид превоза свакако је такси, који спада у најкомфорнији, али и најскупљи, у зависности из ког дела града се путује. За вожњу до аеродрома, а после поскупљења ове услуге, ако се креће из центра потребно је издвојити око 20 евра. Што се тиче повратка, он може да буде повољан уз куповину посебних ваучера. За њихове услуге град је подељен на шест зона, за које у зависности од удаљености важе другачије цене. Тако превоз до Новог Београда кошта 1.400 динара или 1.800 до Бановог брда, док до Лазаревца и Младеновца, уз овај ваучер превоз кошта 6.000 динара.

Наравно, ту је и сопствени превоз. На аеродрому постоје три паркинга и гаража, а паркирање се плаћа по сату. Око аеродрома су никли многи приватни паркинзи где је цена за десет дана од 40 до 50 евра, а сви превозе до терминала и назад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛЕГЛА НА ХАУБУ АУТА У ПОКРЕТУ: Снимак из Београда запрепастио мреже (ВИДЕО)