НОВОЈ ЛИВНИЦИ ПОНОВО ТРАЖЕ ДОБРОГ КУПЦА: Агенција за осигурање депозита поново продаје земљиште између Земунске и Улице Јурија Гагарина

Ш. Маровић

30. 06. 2022. у 12:23

АГЕНЦИЈА за осигурање депозита поново је огласила на продају некадашњи простор "Нове Ливнице" у улици Омладинских бригада 102, а више од седам хектара вредног земљишта понуђено је по почетној цени од чак 26 милиона евра.

НОВОЈ ЛИВНИЦИ ПОНОВО ТРАЖЕ ДОБРОГ КУПЦА: Агенција за осигурање депозита поново продаје земљиште између Земунске и Улице Јурија Гагарина

Фото З. Јовановић

После бројних неуспелих јавних надметања претходних година, ново је заказано за 1. август у Кнез Михаиловој 4.

Простор који се продаје налази на једној од најатрактивнијих локација на Новом Београду, где је тренутно у изградњи велики број стамбено-пословних квадрата. Некадашња "Нова ливница" већ неколико пута је без успеха давана на продају, а Агенција ће поново покушати да "удоми" део стечајне масе Беобанке. Вредност простора од 73.771 квадрата процењена је на скоро 30 милона, али ће почетна цена бити 26 милиона евра.

Предметну непокретност која се нуди заинтересованим купцима чини укупно 11 различитих објеката, укупне површине 38.815 квадрата, машинске, електричне и остале инсталације, трансформаторске станице, као и земљиште на три катастарске парцеле површине више од седам хектара. На продају су понуђени и фабрика одливака, ливница, компресорска станица, станица сечења, портирница.

Генерални урбанистички план престонице, парцеле, на којима су смештене "Ливница" и комплекс "Индустрије мотора и трактора - ИМТ", види преображене у комерцијалне, стамбене и јавне садржаје. Ово земљиште смештено је између Земунске и Улице Јурија Гагарина, на једној од најатрактивнијих локација у главном граду. Обухваћена површина елаборатом износи више од 72 хектара земљишта, под које спада и простор "Нове ливнице".

Илустрација В. Н.

На том делу налази се и комплекс фабрике ФОМ од 14 хектара, као и онај бивше фабрике "Минел", где је пре неколико година почела изградња модерног стамбено-пословног комплекса.

Заинтересовани који купе продајну документацију имају право да разгедају имовину "Нове ливнице" до 27. јула, али и да уплате депозит од 4,5 милиона евра. Јавно надметање заказано је за 1. август у Кнез Михаиловој 4, с почетком у 12 сати, када ће се знати хоће ли некадашњи гигант коначно бити "удомљен".

ИМТ ЗЕМУНЦИМА

ДЕО некретнина из стечајне масе "Индустрије машина и трактора - ИМТ" купила је у новембру прошле гоидне фирма ABL Solvent d. o. o. из Земуна за 8,3 милијарде динара, односно преко 70 милиона евра. За тај новац по почетној цени купљен је Пословни комплекс на Новом Београду. Продата имовина обухвата 77 објеката, на чијем месту ће бити изграђен стамбено-пословни комплекс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОБИЧАЈ КОЈЕМ СЕ СВИ РАДУЈУ: Знате ли зашто се мушкарцу цепа кошуља када добије дете?