ЦЕНОВНИК: За дан на базену бар 750 динара

А. ВОЈИНОВИЋ

29. 06. 2022. у 07:41

ЛЕТЊИ распуст и сезона годишњих одмора увелико су почели.

ЦЕНОВНИК: За дан на базену бар 750 динара

Ташмајдан, Фото В. Данилов

Они који још нису отишли негде на море, планину или бању, предах од врелине која је претходних дана запљуснула престоницу потражили су на отвореним базенима. Међутим, посетиоци који желе да дан проведу на неком од престоничких пливалишта за пун ужитак, осим улазнице, мораће да издвоје и додатну суму за лежаљку и сунцобран, и то минимум 750 динара, без сладоледа, сендвича или пића, које је и даље забрањено уносити на базен.

У зависности од спортског центра варирају и цене улазница и ренте сунцобрана и лежаљки.

На "Ташу" и "11. априлу" једнодневна карта кошта 400 динара, док је на "25. мају" и "Бањици" улаз 50 динара скупљи. Најам једног сунцобрана у просеку износи 250 динара, колико треба издвојити и за лежаљку, док комбинација сунцобран плус лежаљка износи 350 динара. Спортски центри у понуди имају и спој две лежаљке и сунцобран који ће посетиоцима олакшати новчаник за 500 или 600 динара.

- На отвореним базенима у нашем центру посетиоцима су на располагању сунцобран (250 динара), лежаљка (250 динара) и лежаљка под перголом (350 динара), као и комплет сунцобран плус лежаљка (500 динара) - наводе за "Новости" у СРПЦ "25. мај".

- Уношење хране и пића, сем воде, забрањено је, али зато имамо шанкове и кафић у којима поред пића имамо и готову храну, као и неколико фрижидера са сладоледима.

Милан Гале Мушкатировић, Фото Танјуг

У новобеоградском спортском центру "11. април" цена изнајмљивања једне лежаљке и комплета лежаљка плус сунцобран коштају исто као на "25. мају", док за изнајмљивање две лежаљке и сунцобрана треба издвојити 100 динара више - укупно 600.

- Изнајмљивање лежаљки и сунцобрана могуће је од 10.00 до 18.30 часова - наводе за наш лист у СЦ "11. април". - Храну и пиће посетиоци не смеју унети на базене, али имају на располагању кафетерију, пунктове са сладоледом, кутак за храну.

Сезона купања на вождовачким базенима почела је минулог викенда, док цена дневне улазнице варира у зависности од узраста. Дневна дечја карта (од две до десет година) кошта 200 динара, за вождовачке пензионере такође, а породична улазница је 850 динара. Радним данима после 17.00 часова улаз је јефтинији - 300 динара. За додатне садржаје - лежаљке и сунцобран треба издвојити исту суму као и на "11. априлу", с тим што након 17.00 сати најам лежаљке износи 150 динара, лежаљка плус сунцобран 250, а две лежаљке и сунцобран 350 динара.

Ноћно купање стартовало је у недељу на СРЦ "Ташмајдан", па љубитељи пливања под звездама треба да издвоје 400 динара, колико кошта и дневна улазница, а базен ће им увече бити отворен од 20.00 до 23.00.

ЂАЧКА КЊИЖИЦА КАО КАРТА

КАО што је то био случај и претходних година, бесплатан улаз на престоничке базене за ученике је среда, уз ђачку књижицу на увид. Међутим, како су недавно најавили надлежни, ђаци ће од 1. јула имати слободан улаз свим данима уз школски документ на пливалиштима Спортско-рекреативног центра "Ташмајдан", док ће њихове карте плаћати Град.

ЦЕНОВНИК

УЛАЗНИЦА                           400-450 динара

ЛЕЖАЉКА                           250 динара
СУНЦОБРАН                          250 динара
ЛЕЖАЉКА + СУНЦОБРАН      350 динара
2 ЛЕЖАЉКЕ + СУНЦОБРАН    500-600 динара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БОДРУМ ЈЕ ЈЕДНО ОД ОМИЉЕНИХ ЛЕТОВАЛИШТА У ТУРСКОЈ: Diamond of Bodrum је диван хотел у центру овог дивног градића