МАЈСТОР НЕСТАО СА 6.450 ЕВРА: Поставио скелу за фасаду, узео капару и - отишао

Ш. Маровић

28. 06. 2022. у 10:27

ПРЕДУЗЕТНИК са којим су станари зграде у Улици Јована Шевића 12 у насељу Падинска скела склопили договор о комплетној реконструкцији фасаде половином маја, нестао је без трага и гласа, пошто су му дали 6.450 евра!

МАЈСТОР НЕСТАО СА 6.450 ЕВРА: Поставио скелу за фасаду, узео капару и - отишао

Фото Приватна архива

Мајтор је почео да поставља изолацију 8. јуна, радио је свега три дана и - отишао. Агонији са којом су се сусрели житељи овог дела престонице не назире се крај мада је управник стамбеног објекта поднео кривичну пријаву Првом основном суду против предузетника М. И. (име и презиме познато редакцији).

Филмска пљачка 13 станара ове зграде, који су се укључили у акцију обнове спољног дела своје зграде, почела је 14. маја, када и преговори о уређењу старе и дотрајале фасаде. После вишесатног разговора они су пристали да им се објекат доведе у оптимално стање по цени од 780 евра по стану. Мајстор је, како кажу, тражио да му се одмах, пре почетка радова, уплати 60 одсто суме и они су дали по 500 евра.

- Убеђивао нас је да прихватимо његове услове, био је слаткоречив и одавао је утисак поштеног човека - очајно за "Новости" прича једна од преварених, станарка Маријана Пиваревић. - У згради је 31 стан, а нас 13 станара се договорило да среди овај објекат, јер у преосталом делу стамбених јединица тренутно нико не живи. После разговора, након свега два дана је срачунао колико треба да му исплатимо и 16. маја, унапред, дали смо му 6.450 евра! Имамо све признанице о уплати, читаву документацију.

Фото Приватна архива

Уз новац, затражио је од станара да му уступе неку празну гаражу у згради како би у њој држао алат и материјал, а они су му изашли у сусрет. У том тренутку све је деловало као да неће бити проблема, већ да ће се посао обавити како треба.

- Отишла сам на море управо 26. маја и неколико наредних дана, колико сам проверавала, ништа се није дешавало - каже саговорница. - Тек су 8. јуна дошли да монтирају скелу на објекат, како би започели са радовима. Мајстор је сутрадан донео и мању количину материјала. Са њим је дошао и један момак, иако је рекао да посао ради екипа од шест, седам људи. Када смо га питали зашто њих нема, само је прокоментарисао да су распоређени по осталим градилиштима у граду. Од комшија је тражио и црево за воду, као и струју, што му је омогућено. Такође, "мазао нам је очи" како може да одради 50 квадрата површине дневно.

Фото Приватна архива

На овом објекту задржао се свега три дана, да би после тога нестао...

- Пре него што је искључио мобилни телефон, стално је тражио неке изговоре, те да је ћерки рођендан, те да су празници када не воли да ради... - јада се Пиваревићева. - Онда су непознати људи дошли и покушали да размонтирају скелу јер им је наводно јављено да су радови завршени. Нисмо им дозволили, већ смо одмах поднели кривичну пријаву Првом основном суду.

Наша саговорница каже да им је коначно постало сумњиво што је стално наглашавао да сваке среде поскупљује материјал, па га је потребно купити што пре.

- Ово је невероватно, тражио је по стану 780 евра, исплатили смо по 500.

НАВОДНО ЖИВИ ОД ПЕНЗИЈЕ

УПРАВНИК зграде заједно са станарима покушао је да ступи у контакт са женом предузетника који је требало да ради фасаду. Када су дошли на адресу на којој станује, само им је рекла да је спаковао ствари и да не зна где је, већ живи од мамине пензије. Такође је истакла да су били у ванбрачној заједници, а онда је блокирала све бројеве телефона станара који су контактирали са њом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ЛЕГЛА НА ХАУБУ АУТА У ПОКРЕТУ: Снимак из Београда запрепастио мреже (ВИДЕО)