ЗЕМУН ВИДА РАНЕ ОД НЕВРЕМЕНА: Радници комуналних предузећа, као и општинари, имали много посла

А. З. К.

27. 06. 2022. у 06:25

НЕВРЕМЕ које је захватило престоницу у суботу, за собом је оставило хаос. Падало је дрвеће, бујице су протицале улицама, летели су делови фасада и олуци. Највише мука имали су Земунци, где су екипе градских комуналних предузећа имале и највише посла. Дежурне екипе ЈКП "Зеленило Београд" интервенисале су на 26 локација.

ЗЕМУН ВИДА РАНЕ ОД НЕВРЕМЕНА: Радници комуналних предузећа, као и општинари, имали много посла

Фото Printskrin

Челници општине Земун, заједно са градским предузећима, били су у приправности, како би помогли грађанима. Како су рекли проблеми су се јавили широм општине.

- Сви смо били ангажовани јер је РХМЗ издао упозорење, нисмо знали ког ће обима бити невреме, али смо спремно чекали - рекли су у општини Земун.

- Споредне улице у насељу Калварија биле су у хаосу. Стабла су падала и у улицама Марије Бурсаћ, Златиборској, Охридској и на Кеју ослобођења. Помагале су нам екипе јавних градских предузећа, тако да смо све санирали до поноћи. Осим дрвећа, било је и олука које је чупао ветар.

Фото Printskrin

Како су нам рекли у овој београдској општини, и поједине улице су биле потопљене, али им се засада нису јавили грађани да пријаве штету, а како кажу сачекаће да виде да ли ће им пријављивати наредних дана. Заједничка акција општинара и запослених у јавним предузећима условила је да све буде санирано исте вечери.

Како су за "Новости" рекли у "Зеленилу", они су санирали последице на 26 локација, али највише интервенција имали су у Земуну.

- Три екипе нашег Опертивног тима за хитне интервенције отклањале су све проблеме који су се јавили у суботу - рекли су у овом предузећу.

- У Апатинској 8, пало је стабло преко улице и оштетило паркирани аутомобил. У Угриновачкој и улици Цара Душана, стабло је пало преко саобраћајница па је био закрчен саобраћај. У Добровољачкој је такође дрво пало на аутомобил.

Фото Printskrin

Осим у овој београдској општини, широм града било је проблема. Грађани су на друштвеним мрежама делили слике и снимке. Много улица је било под водом кроз коју су се пробијали аутомобили. На једном снимку могло се видети и како је у један од аутобуса градског превоза навирала вода. С једне зграде у Београду отпао је део фасаде. Трамваји на линијама 11 и 13 били су неколико сати у блокади због проблема на контактној мрежи услед обилних падавина.

ДЕЖУРНЕ ЕКИПЕ

КАКО су рекли у ЈКП "Зеленило Београд", грађани њиховом Оперативном тиму могу пријавити случајеве оборених, преломљених и оштећених стабала или гранана.

- Могу нам се јавити позивањем броја 011/26-50-683. Могу нас обавестити о овим проблемима и преко градског Центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП - рекли су у "Зеленилу".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКО ЈА ЗАМИШЉАМ ПАКАО Снимак са плаже у Црној Гори изазвао бурне реакције: Радије бих седела код куће