"ДИВЉА" ЗГРАДА ЧЕКА И СМЕТА: Управни суд обуставио рушење нелегалног објекта у Ђорђа Кратовца на Лекином брду

Ш.М.

25. 06. 2022. у 10:23

ГРАЂЕВИНСКА инспекција донела је решење којим се од инвеститора бесправног објекта у Улици Ђорђа Кратовца 22 тражило да уклони нелегалне квадрате, али Управни суд је стопирао извршење док се не оконча поступак озакоњења.

ДИВЉА ЗГРАДА ЧЕКА И СМЕТА: Управни суд обуставио рушење нелегалног објекта у Ђорђа Кратовца на Лекином брду

Фото приватна архива

То се догодило у априлу прошле године, а Секретаријат за инспекцијске послове нам је јуче, на питање о судбини овог градилишта, проследио одговор идентичан прошлогодишњем.

Дивље градилиште на Лекином брду затварано је више од десет пута, а брат инвеститора тада је запретио самоубиством са незавршене зграде.

Репортери "Новости" уверили су се да све стоји на "мртвој тачки", а објекат који нема потребне папире за градњу тренутно има шест спратова. Радника на градилишту нема, као ни табле која доноси више информација о изгледу будуће зграде и роковима за њен завршетак.

- Грађевински инспектор води поступак надзора над изградњом објекта у Улици Ђорђа Кратовца, на катастарској парцели 2659 КО Вождовац - рекли су нам у Секретаријату.

- Како је инвеститор одступио од грађевинске дозволе, решењем је наређено уклањање радова изведених мимо плана. Градска инспекција заказала је уклањање свих бесправно изведених радова, међутим, у току поступка Управни суд је донео Решење којим се Секретаријату за инспекцијске послове забрањује уклањање бесправних радова док се поступак озакоњења не оконча. Инспекцијски надзор је и даље у току.

КРАЈ ПОРОДИЧНИХ КУЋА

ОСИМ што је прекршио прописе, инвеститор је радовима уништио и ограду суседа на адреси Ђорђа Кратовца 24. Тенда је нагрижена од бетона са градилишта, а зграда им је заклонила светлост. Иначе, овим крајем Лекиног брда доминирају породичне зграде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИСЛИЛА САМ ДА ОВАКО НЕШТО НЕ ПОСТОЈИ: Јелена објавила слику из Црне Горе - остала у ШОКУ (ФОТО)