ДНЕВНА ЗАРАДА 1.600 ДИНАРА: Омладинске задруге нуде послове студентима и средњошколцима

А. ВОЈИНОВИЋ

24. 06. 2022. у 15:30

СА првим данима лета почела је и потражња за пословима преко омладинских задруга.

ДНЕВНА ЗАРАДА 1.600 ДИНАРА: Омладинске задруге нуде послове студентима и средњошколцима

Фото Н. Фифић

Средњошколци и студенти увелико почињу да раде како би зарадили који динар више за путовање и одмор од учења и других обавеза. Сатница на сезонским пословима креће се од 250 динара, па навише, што значи да би млади за осам сати рада пет радних дана у недељи током једног месеца могли да зараде минимум 48.000 динара.

Како су за "Новости" рекли у Омладинској задрузи "Булевар", код њих млади могу да буду ангажовани у бутицима, на паковању робе и у продаји, док им позиви за обављање физичких послова стижу свакогодневно. Такође, доста се траже и радници за рад у магацинима, али и у ресторанима брзе хране.

- Понуда послова је разноврсна, а цена сата је од 250 динара, па навише, тако да за један дан може да се заради минимум 1.600 динара - наводе, за наш лист, у овој задрузи. -

Тражен посао у продавници гардеробе, Фото П. Милошевић

Најмање плаћених послова има много. То су лепљење декларација, паковање гардеробе за бутике, скенирање документација, затим у књижарама где се од запосленог подразумева само да води рачуна да нешто не нестане. Највишу цену рада имају послови у вези са администрацијом и они који захтевају одређена знања, способности и познавање језика.

Тренутно је преко ове ОЗ актуелан посао у једној познатој интернационалној компанији на позицији аналитичара пословања, за који кандидат који конкурише мора да има знање енглеског језика. Такође, у понуди су и кол центри и разне промоције.

- Омладинци су углавном заинтересовани за послове који су добро плаћени - кажу у ОЗ "Булевар".

- Повећана је потражња за радницима у ресторанима и хотелима на територији целе Србије, али тога нема поготово у летњој сезони када већина њих оде у иностранство.

Средњошколци и студенти тако за месец дана рада на бензинској пумпи у Земуну могу да зараде 45.000 динара (точилац горива) или 50.000 (рад на каси). За посао у продавници брзе хране на Ушћу и Звездари по сату ће бити плаћени 270 динара, а за декларисање робе, слагање гардеробе и качење зујалица у бутику добиће 250 динара по сату.

Иако млади који дођу у Омладинску задругу обично сами бирају шта желе и могу да раде, из ове организације обично саветују омладинце да крену да раде било који посао јер ће свакако стећи искуство, али и зарадити.

РАДНИК НА СЕЧЕЊУ ЖИЦЕ

ОСИМ познатих послова који сваке године млади могу да пронађу у понуди различитих омладинских задруга, издвајају се и неки необичнији. Тако у једној ОЗ ђаци и студенти могу да зараде од - сечења жице. У опису посла наводи се да је запоселни дужан да маказама исече и уклони намотану жицу која је постављена око бале папира.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

БЕКИМ СЕ ВИЂАО СА МУШКАРЦИМА: Бранка тек после смрти сазнала - ово никада неће моћи да преболи