НА БАЗЕН ОД 15. ЈУНА: Грађани престонице мораће да сачекају на купање у спортским центрима

А. ВОЈИНОВИЋ

28. 05. 2022. у 12:15

ЉУБИТЕЉИ купања на престоничким базенима мораће да сачекају још мало на брчкање под отвореним небом јер летња сезона неће почети пре средине јуна. Врата за прве посетиоце спортски центри требало би да отворе између 15. и 20. јуна, у зависности од временских прилика.

НА БАЗЕН ОД 15. ЈУНА: Грађани престонице мораће да сачекају на купање у спортским центрима

Фото В. Данилов

Цена дневних улазница на Спортском центру "Таш" и Спортско-рекреативном центру "11. април" биће 400 динара, док ће за карту на "25. мају" пливачи морати да издвоје 50 динара више.


Како су за "Новости" рекли у СРПЦ "25. мај - Милан Гале Мушкатировић", посетиоци ће на располагању имати велики олимпијски базен дубине два метра, рекреативни базен (дубине 1,20 метара) са садржајима који су карактеристични за аквапаркове, као и најмањи, за малишане, дубине 20 центиметара.


- Током лета имаћемо и два програма које је обезбедио Спортски савез града Београда: ђачки дан и школа пливања за школарце - најављују у овом центру. - Ђачки дан биће средом, када ће сви ученици уз ђачку књижицу моћи бесплатно на базен.

На отвореним базенима посетиоцима ће бити доступни и летњи шанкови са пићем, храном и сладоледима. Прошле године цена улазнице је била 400 динара, а ове сезоне ће бити 450.

У СЦ "Таш" тренутно се изводе финални радови на припреми летње сезоне на отвореном базену која ће почети око 15. јуна, док челници најављују и ноћно купање од средине јула, када се очекују више температуре.


- СЦ "Ташмајдан" није мењао цене улазница (400 динара) претходних неколико сезона - кажу у овом центру за наш лист. - Грађанима ће на располагању бити велики олимпијски базен, нови дечји, као и новоизграђени "бејби" базен добине 30 центиметара.
Базени СРЦ "11. април" у Новом Београду почеће са радом након добијања употребне дозволе од надлежне инспекције, а најкасније до 15. јуна.


- Током летње сезоне радиће сви базени и отворени и затоврени - кажу нам у "11. априлу". - На отвореном реч је о малом, средњем и великом. Цена улазнице је 400 динара.
Радно време базена на "Ташу" и "25. мају" биће од 10 до 19 часова, док ће на "11. априлу" посетиоци моћи да пливају нешто дуже - од 7 до 19 сати. 

КАРДИО-ФИТНЕС ЗА СЕНИОРЕ


У СПОРТСКОМ центру "Милан Гале Мушкатировић" тренутно су у току различити бесплатни програми: пливање са бебама, пливање и кардио-фитнес за сениоре, школица кајака за децу, породично пливање, обуке за пливаче предшколског узраста, као и за основце које је обезбедила Градска општина Стари град у склопу програма "Стари град мисли на тебе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)