ВЕСИЋ ПОЧАСНИ ЧЛАН БИБЛИОТЕКЕ ГРАДА БЕОГРАДА: Погледајте шта је овом приликом поклонио граду (ФОТО)

Новости онлајн

26. 05. 2022. у 12:58

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас Библиотеку града Београда и том приликом овој институцији поклонио одређен број примерака његове „Књиге о Београду 2”.

ВЕСИЋ ПОЧАСНИ ЧЛАН БИБЛИОТЕКЕ ГРАДА БЕОГРАДА: Погледајте шта је овом приликом поклонио граду (ФОТО)

ФОТО: беоинфо

 Догађају је присуствовао секретар за културу Иван Карл, као и директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков.

Директорка Нинков је Весићу уручила почасну чланску карту, као и захвалницу, док је Весић осим својих књига поклонио и неколико примерака других старих књига значајних за историју српске културе.

Заменик градоначелника је том приликом истакао да је Библиотека града Београда једна од наших најзначајнијих институција културе.

– Посебно сам срећан и поносан што сам имао прилику да дам лични допринос развоју наше градске библиотеке. Када сам издао прву књигу, поклонио сам одређени број примерака Библиотеци града Београда, али и свим подружницама, што сам и данас учинио са својом другом књигом. Библиотека града Београда чува око два милиона књига и помаже да се грађани, посебно најмлађи и најстарији, образују и читају, те је њихова мисија посебно важна – рекао је Весић.

Он је нагласио да је срећан због улагања у градску библиотеку, која је, како је рекао, сваке године све боља и опремљенија.

– Прошле године смо установили Награду града Београда за књижевност „Београдски победник”, коју додељује Библиотека града Београда, као и Награду за дечју књижевност „Душко Радовић”, чиме смо показали велики значај ове институције за културу читаве Србије. Срећан сам и поносан због свега тога, али и због чињенице да запослени дају огроман допринос како би се ова институција развијала на прави начин. Све то раде без обзира на висину личног дохотка, који би, наравно, могао да буде и већи. Овај посао не може да се ради без љубави, а они улажу себе стопроцентно у посао, на чему сам им веома захвалан – поручио је Весић.

БОНУС ВИДЕО:

ОД МИЛУНКЕ САВИЋ, ДО ВАНБРАЧНОГ СИНА КНЕЗА МИХАИЛА: Весић представио нову “Књигу о Београду 2"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАШТО БЕБЕ НЕ ТРЕБА ЉУБИТИ? Др Милићевић за Новости: Како да дете заштитите од болести која се вратила на велика врата (ВИДЕО)

ЗАШТО БЕБЕ НЕ ТРЕБА ЉУБИТИ? Др Милићевић за "Новости": Како да дете заштитите од болести која се вратила на велика врата (ВИДЕО)

ПЕДИЈАТАР др Саша Милићевић рекао је за "Новости" да неће свака беба оболела од великог кашља завршити на болничком лечењу. Како се бебе лече? Која се терапија примењује? Колико траје вакцинални имунитет? Само су нека од питања које смо поставили педијатру др Милићевићу у првој епизоди подкаста "Није само наслов ".

06. 02. 2024. у 15:17

МИНИСТАРКА ДАРИЈА КИСИЋ ОТКРИВА ЗА НОВОСТИ: Како до образаца захтева за обелеле од ретких болести? (ВИДЕО)

МИНИСТАРКА ДАРИЈА КИСИЋ ОТКРИВА ЗА "НОВОСТИ": Како до образаца захтева за обелеле од ретких болести? (ВИДЕО)

МИНИСТАРКА за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић била је гост редакције "Новости" у подкасту "Није само наслов" о чему је говорила о актуленим темама, у првом реду о уредби која је донесена на захтев председника Србије, Александра Вучића о помоћи при лечењу оболелих од ретких болести.

16. 02. 2024. у 14:45

СУД ОДЛУЧИО - МИРОСЛАВ ЈЕ ДЕВИНОВ ОТАЦ Мирјана изнела све детаље, тврди да је стављена тачка на певачеве празне манипулације

"СУД ОДЛУЧИО - МИРОСЛАВ ЈЕ ДЕВИНОВ ОТАЦ" Мирјана изнела све детаље, тврди да је "стављена тачка на певачеве празне манипулације"

МИРЈАНА Антоновић годинама се провлачила по судовима са певачем Мирославом Илићем око доказивања очинства над сином Девином.

22. 02. 2024. у 12:27

Коментари (0)

НАЂИТЕ ТРЕНУТАК ЗА СЕБЕ: Ваша шољица кафе - моменат у коме је ваше време само ваше